Quantcast
Radio1_v_zivo


Inovacije nepomembne?
| 3. 5. 2010 12:24
Nagrad za inovacije in raziskave tudi letos ne bo
Ključne besede:     nagrade za raziskave in inovacije    Alojzij Muhič    raziskave mladih    Mestna občina Novo mesto    Irena Potočar Papež    Fakulteta za informacijske študije    FIŠ    Fakulteta za industrijski inženiring    FINI    Fakulteta za organizacijske študije    FOŠ    Univerza v No
Irena Potočar Papež
Irena Potočar Papež, vodja kabineta župana

Irena Potočar Papež, vodja kabineta župana
PRENESI DATOTEKO
o smiselnosti podeljevanja nagrad

Mestna občina Novo mesto je 30 let vsako leto podeljevala nagrade za raziskave mladih, mentorsko delo z mladimi, za raziskave in inovacije ter za življenjsko delo. Nagrade so nazadnje podelili leta 2007, pravijo, da vsakoletno podeljevanje nagrad ni smiselno. Irena Potočar Papež, vodja županovega kabineta pravi, da se je izkazalo, da je zanimanje upradlo in da je vse manj predlogov, zato so sprejeli odločitev, da vsakoletno podeljevanje ni smiselno. Dodaja še, da tovrsni razpis oziroma natečaj za lokalno skupnost ni zakonsko obvezujoč in je odločitev o podeljevanju tovrstnih nagrad v rokah lokalne skupnosti. Potočar Papeževa je povedala še, da to ne pomeni, da ne morejo, nočejo ali ne znajo prepoznati dosežkov najboljših, saj raziskovalne in inovacijske dosežke Mestna občina Novo mesto po njenih besedah nagradi v okviru nagrad in priznanj ob občinskem prazniku.

Novomeški župan Alojzij Muhič je povedal, da na Mestni občini Novo mesto pripravljajo pravilnik, ki bo podrobneje obravnaval razpis za podeljevanje tovrstnih nagrad, in sicer naj bi jih podeljevali vsake tri leta. Pričakuje, da bo pravilnik v kratkem sprejet. Župan še dodaja, da v letošnjem proračuni ni sredstev za tovrstne nagrade, da pa bi jih lahko vnovič podelili prihodnje leto.

V Novem mestu sicer nastaja Univarza v Novem mestu, pred skoraj dvema letoma je začela delovati Fakulteta za informacijske študije, v kratkem pa bosta vrata študentom odprli tudi Fakulteta za industrijski inženiring in Fakulteta za organizacijske študije.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del