Quantcast
Radio1_v_zivo


Nagrade so podeljene
| 20. 4. 2010 16:32
Med najbolj aktivnimi sta vrtec Dobova in šola Artiče
Ključne besede:     natečaj    naravne in druge nesreče    Velika Dolina
Nagrade so podeljene
Udeleženci natečaja (Foto: ReCO Brežice)

Zdenka Močnik, vodja brežiške izpostave ReCO
PRENESI DATOTEKO
o namenu natečaja

Tudi v letošnjem šolskem letu je Območna izpostava Uprave za zaščito in reševanje Brežice razpisala regijski natečaj za literarna in likovna dela na temo »Naravne in druge nesreče«, letošnja tema natečaja pa je bila »Živali in nesreče". Kot je povedala vodja izpostave Zdenka Močnik, so z odzivom zelo zadovoljni. Sodelovalo je namreč kar petnajst posavskih šol in osem vrtcev s skoraj šesto literarnimi in likovnimi deli. Namen natečaja je, da se tudi med šolsko mladino in otroci v vrtcih širijo obzorja o možnostih varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, pomenu preventive in klica na številko 112. Seznanijo se tudi, kako nesrečo preprečiti in kako se v primeru nesreče ali kakšnega drugega neljubega dogodka doma ali kje drugje odzovejo.

Nagrajenci med otroki iz vrtcev so:

Vrtec pri OŠ Blanca: Neža Strnad; Vrtec Najdihojca pri OŠ Dobova: Manca Račič; Vrtec pri OŠ Globoko: Simon Škof Ojeda; Vrtec Levček pri OŠ Podbočje: Lea Vodopivec in VVO Ciciban Sevnica: Taja Kralj.

Nagrajenci med šolarji so:

OŠ Ane Gale Sevnica: Boštjan Kovačič; OŠ Artiče: David Hode, Žiga Ivanšek, Nina Roguljič in Žan Matjašič; OŠ Blanca: Aleksandra Krošelj, Laura Pavlin Gregorčič, Anja Drstvenšek in Nika Gorišek; OŠ Cerklje ob Krki: Kristjan Krkovič in Ema Grojzdek; OŠ Jurija Dalmatina Krško: učenci 1. b.razreda; OŠ Koprivnica: Matic Urbanč; OŠ Krmelj: David Gole; OŠ Maksa Pleteršnika Pišece: Aljaž Horvatuš in Alen Zemljak; OŠ Podbočje: Nikolina Kožar; OŠ Raka: Andraž Vene; OŠ Sava Kladnika Sevnica: Lea Haler, Sara Golob ter skupinski izdelek Žana Jazbinška, Jana Možiča, Jana Tržana in Aleša Krohneta; OŠ Sava Kladnika Sevnica, podružnica Loka pri Zidanem Mostu: Žiga Jurkošek; OŠ Tržišče: Luna Lazar in Anja Kukec; OŠ Velika Dolina: Polona Jamnik in Tjaša Žokalj; OŠ XIV. divizije Senovo: Nina Kukovičič.

Nagrade so podelili danes dopoldne na Osnovni šoli Velika Dolina, kjer so ob tej priložnosti pripravili prijeten spremljajoči program. Otroke pa so navdušili tudi gasilci PGD Velika Dolina in Obrežje s prikazom opreme ter policista PP Brežice, ki so prikazali delo s policijskim psom.

Najboljše izdelki iz Posavja so posredovali tudi na državni izbor, kjer bo podelitev nagrad v maju v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del