Quantcast
Radio1_v_zivo


Za boljši standard
| 15. 4. 2010 12:13
Občino bo odlikovalo razvito gospodarstvo
Ključne besede:     mokronog    vis
Predaja VIS županu
Predaja VIS županu

Anton Maver, župan občine Mokronog Trebelno
PRENESI DATOTEKO
o povezanju z drugimi občinami

Občinski svet Občine Mokronog-Trebelno je sinoči sprejel Vizijo in strategijo razvoja občine Mokronog-Trebelno. Vizija temelji na vrednotah prebivalcev in stoji na petih stebrih oz. operativnih programih in ukrepih: gospodarstvo, promet in komunikacije, okolje, izobraževanje ter kakovost življenja. »Občina Mokronog-Trebelno bo oblikovala razvito gospodarstvo. Ob industriji bodo delovna mesta zagotavljali podjetništvo in obrt, turizem ter dopolnilne dejavnosti na kmetijah. Lepo bivalno okolje, prijaznost do mladih družin ter infrastrukturno urejenost bodo ustvarjale prijetno bivalno okolje. In še ena zelo pomembna zadeva: občina bo v okviru skupnih projektov na področju turizma, varovanja okolja, prometnih povezav in infrastrukture sodelovala predvsem s sosednjimi občinami v Mirnski dolini,« je vizijo prebivalcev povzel župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver. Omenjeni projekt temelji na analizah vrednot, priložnosti in želja lokalnega prebivalstva. To je temeljni, a živ dokument razvojnega načrtovanja v občini, ki opredeljuje dolgoročne smeri razvoja. Projekt VIS je tudi orodje oziroma opomnik za vsakoletno spremljanje doseganja zastavljenih ciljev – tudi z rednimi januarskimi anketami med prebivalci, ki naj bi bili tudi sicer ves čas aktivno vključeni v izvajanje programov, ki vodijo do želenega cilja: skupna ocena občine naj bi s sedanjih 2,78 leta 2025 narasla na 4,5.

Sprejeli so tudi simbola občine

Člani občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno so sprejeli tudi novi Statut Občine Mokronog-Trebelno ter Poslovnik Občinskega sveta Občine Mokronog-Trebelno, potrdili pa so tudi novo ceno storitve pomoči na domu, ki ni bistveno drugačna od prejšnje – za posameznika efektivna ura oskrbe na domu stane 6,15 evra. Občina Mokronog-Trebelno pa ima od včeraj od 17.40 tudi grb in zastavo, takšno, kot so ju člani občinskega sveta spoznali in v prvi obravnavi potrdili že na prejšnji seji.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del