Quantcast
Radio1_v_zivo


Odprli sejemski četvorček
| 15. 4. 2010 11:56
S štirimi sejmi zanesljivo na pot
Ključne besede:     Sejem    Moto Boom    sejem Logotrans    Avto in vzdrževanje    Razstava gospodarskih vozil
Avto sejem Celje
Na sejmih bodo tudi letos številne zanimivosti za ljubitelje avtomobilizma.

Breda Obrez Preskar, izvršna direktorica družbe Celjski sejem
PRENESI DATOTEKO
Sejemski četvorček združije vse v povezavi z avtomobilizmom.

Na celjskem sejmišču od danes pa do nedelje potekajo štirje sejmi, ki so povezani z avtomobilsko dejavnostjo: 17. sejem Avto in vzdrževanje, 9. sejem Moto Boom, 8. sejem Logotrans in 7. Razstava gospodarskih vozil. V Celju se predstavlja skoraj 200 neposrednih razstavljavcev iz 19 držav, ki ponujajo najbolj aktualne novosti več kot 350 različnih blagovnih znamk.

Posebna pozornost je namenjena varnosti v cestnem prometu. V okviru Varne ulice bodo svoje aktivnosti na tem področju prikazali Celjska interdisciplinarna akcijska skupina za varnost v cestnem prometu, Združenje šoferjev in avtomehanikov Celje, Območno združenje rdečega križa Celje, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Celje, Projektna skupina Še vedno vozim - vendar ne hodim in Postaja prometne policije Celje. Ves čas sejemskega dogajanja se bo mogoče udeležiti treninga varne vožnje pod budnim očesom Braneta Küzmiča, spretnostne vožnje z avtomobilom z elementi drsenja bo demonstrirala Srednja šola za storitvene dejavnosti in logistiko Celje, celjski policisti bodo praktično prikazali osnovne vaje varne vožnje motoristov, tehnike vožnje motocikla skozi ovinek pa člani Moto sekcija – Elektro Celje.

Prvič si je na sejmu in sploh v Sloveniji mogoče ogledati motocikel, s katerim je v lanski sezoni Valentino Rossi osvojil deveti naslov motociklističnega prvaka. Originalni motocikel Yamaha YZR-M1 je na ogled v sejemski dvorani D, med letošnjimi novostmi pa so še demonstracijske vožnje demonstratorjev Gas Gas trial motorjev, ki bodo na poligonu premagovali različne ovire. Demonstratorji Gas Gas trial motorjev bodo ovire kot so avtomobili, kontejnerji, palete, koluti ipd. premagovali v soboto in nedeljo, medtem ko si bo stant show s štirikolesniki in motorji mogoče ogledati v petek, soboto in nedeljo. Na poligonu mini moto bodo predstavitvene vožnje mini moto, mini motard in testne vožnje s skuterji potekale vse štiri sejemske dni.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del