Quantcast
Radio1_v_zivo


Četrtek v znamenju nesreč
| 9. 4. 2010 10:41
Policisti so imeli polne roke dela
Ključne besede:     nesreče    kronika    droge
Policisti so imeli polne roke dela
Policisti so imeli polne roke dela.

V tovarni Šumi se je včeraj dopoldne zgodila delovna nesreča, v kateri se je lažje poškodovala 30-letna delavka. Policisti so ugotovili, da so pri transportu 60-litrskega sodčka z mlečno citronsko kislino vrata zadela v sodček, tako da se je vsebina razlila. Pri tem je po obrazu poškropila tudi 30-letno delavko, ki je peljala voziček s kislino. V krškem zdravstvenem domu so jih oskrbeli poškodbo, ki so jo kvalificirali kot kemično opeklino prve stopnje.

Na vlaku so zasegli prepovedane droge

Včeraj dopoldne se je na vlaku, ki je peljal proti Hrvaški, v Dobovo pripeljal tudi 33-letni Hrvat. Pri mejni kontroli so policisti pri njem našli manjši zavitek s posušenimi rastlinskimi delci in pet ročno zvitih cigaret ("jointov"). Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo, so mu navedeno zasegli in poslali na kriminalistično tehnično analizo v sektor kriminalistične policije, za 33-letnika pa uvedli postopek o prekršku.

Nesreča traktorista

Regijski center za obveščanje je okoli pol osme ure zvečer prejel nujen klic, da je na cesti Jablance proti Bohorju oseba padla s traktorja in se poškodovala. Na kraj so poslali reševalno vozilo, policisti pa so opravili ogled. Ugotovili so, da je 53-letni voznik kmetijskega traktorja na zadnji prečki peljal 37-letnika. Med vožnjo po klancu navzgor je 37-letnik zdrsnil z zadnje prečke, padel na vozišče in se huje poškodoval (večkratni zlom lobanje, poškodbe pljuč). Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v brežiško bolnišnico, kjer je ostal na intenzivni negi.

Policisti so odredili tudi preizkus z alkotestom, ki je pri vozniku traktorja pokazal 0,76 mg/l alkohola v izdihanem zraku, preliminarni test pa je prisotnost alkohola pokazal tudi pri poškodovancu. O dogodku so obvestili preiskovalnega sodnika in državnega tožilca. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti bodo policisti za voznika traktorja napisali kazensko ovadbo. Za omenjeno kaznivo dejanje je zagrožena denarna kazen ali zapor do treh let. Če bi zaradi prometne nesreče poškodovani umrl, pa je zagrožena kazen zapora do osmih let in prepoved vožnje motornega vozila.