Quantcast
Radio1_v_zivo


Vozil pijan ali trezen?
| 7. 4. 2010 12:38
Nekdanji policist Drkušič je tudi danes molčal
Ključne besede:     Drkušič    policist    sodišče    prometna nesreča
drkusic
Branko Drkušič na zatožni klopi, obravnavo so spremljali tudi svojci Janje Gašperšič.

"A se moram našminkat?" so bile edine besede, ki jih je danes na novomeškem sodišču spregovoril nekdanji policist Branko Drkušič. Slednje je namenil le novinarjem, ki smo ga fotografirali. Kot je znano, se je na zatožni klopi znašel, ker je decembra lani povzročil prometno nesrečo s hudimi posledicami. V avtu, v katerega je trčil, je bila nosečnica, ki se še sedaj zdravi. Zaradi tega dogodka je iz objektivne odgovornosti odstopil direktor novomeške policije Anton Olaj, saj policisti pri svojem kolegu niso opravili alkotesta. Prav tako mu kasneje v bolnišnici niso odvzeli krvi. Ker je bil obdolženi policist, torej uradna oseba, primer obravnava specializirani oddelek skupine tožilcev, ki Drkušiča obtožuje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Vse se torej vrti okrog vprašanja, ali je Drkušič vozil vinjen. Danes sta bila zaslišana zdravstveni tehnik Jernej Bojanc in policist Jože Kovačič, ki sta bila najprej na kraju nesreče. Prvi je povedal, da po vonju in videzu ni kazalo, da bi bil Drkušič pijan, po obnašanju pa bi lahko sklepal, da je bil poleg šoka prisoten tudi alkohol. Dodal je še, da je to le njegova laična ocena, saj ni usposobljen za preverjanje alkoholiziranosti. Policist ni bil v stiku z njim, zato o tem ne more soditi.

Zagovornik z novimi dokaznimi predlogi

Drkušičev zagovornik Zvone Mirt je sodišču predložil nove dokazne predloge; da se pridobijo izpiski z oškodovankinega telefona za pol ure pred nesrečo, da se pridobijo zapiski razgovorov z nekaterimi osebami (policisti in zdravnikom) in da se pridobi poročilo o vseh izsledkih in odvzetih vzorcih v kriminalistično-tehnični preiskavi. Svoje predloge je utemeljil z dejstvom, da je bil oškodovankin avto poškodovan pod kotom, Drkušičev pa ne in da se vsi sledovi nahajajo na voznem pasu obdolženca.

Izpiskom klicev oškodovanke je nasprotovala tožilka Darja Šribar, saj v dokaznem postopku ni niti najmanjšega indica, da bi se nesreča lahko zgodila iz kakšnega drugega razloga, razen zaradi vožnje po napačnem voznem pasu. Tudi sodnica Andrega Beg mu v prvem dokaznem predlogu ni ustregla, za druge pa je naložila tožilki, da v osmih dneh preveri, ali so bili v predkazenskem postopku opravljeni še kakšni razgovori.

Sodnica je obravnavo preložila za nedoločen čas. Želi namreč zaslišati še oškodovanko, ki bo za to sposobna šele po porodu. Zaslišala pa bo tudi izvedence cestno prometne stroke.

Današnjo obravnavo so spremljali svojci oškodovanke (mož in starši), ki so zaradi zdravstvenega stanja žene oziroma hčerke še vedno zelo zaskrbljeni. Zelo pa jih skrbi tudi zdravje še nerojenega otroka.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del