Radio1_v_zivo


Spet bodo brneli motorji
| 2. 4. 2010 14:14
Začenja se letošnja sezona dirk v speedwayu
Ključne besede:     speedway    dirka    motor    AMD Krško
dirkaci
Ena od dirk na krškem ovalu (Foto: Peter Prašnički)

Violeta Freeland, predsednica AMD Krško
PRENESI DATOTEKO
o prvi letošnji dirki

Ljubitelji in navdušenci nad speedwayem so konec lanskega leta z razočaranjem sprejeli novico, da največje dirke (t. i. Grand Prix) za Veliko nagrado Slovenije v Krškem ne bo več. Glavni vzrok je denar, je povedala predsednica AMD Krško Violeta Freeland. Morali bi zbrati okoli 250.000 evrov, kar jim v teh kriznih časih ni uspelo. Kljub vsemu upa, da bo Grand Prix dirka še kdaj v Krškem.

Še ena slaba novica pa prihaja iz krške ekipe. Zaradi hude poškodbe bo namreč svojo uspešno kariero zaključil Izak Šantej. Trenutno sicer dobro okreva, čaka ga še nekaj operacij, ampak se je od dirkanja moral posloviti. Kot je povedala Freelandova, Šantej ostaja v klubu, kjer bo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami mladim dirkačem lahko veliko pomagal.

S prvo dirko na velikonočno nedeljo pa se že po tradiciji v Krškem začenja sezona speedway dirk. Letos bo to dirka, ki bo štela tudi za državno prvenstvo Slovenije, Hrvaške in Madžarske. Za AMD Krško bodo nastopili Matija Duh, Aleksander Čonda, Samo Kukovica, Aljoša Remih, Marjan Bilobrk ter mlada voznika Žiga Radkovič in Matic Ivačič. Start bo ob treh popoldne na stadionu Matije Gubca v Krškem.