Quantcast
Radio1_v_zivo


7 ranjenih v trčenju vlaka v bager
| 30. 10. 2014 7:06
Zračni posnetki prikazujejo nevaren položaj prevrnjenega vagona
Ključne besede:     nesreča    rožanec    vlak    trčil    v    bager
Zračni posnetki nesreče vlaka in bagra v Beli krajini

Janez Krivec, predstavnik za stike z javnostjo SŽ:
PRENESI DATOTEKO
Vlak se ni prevrnil (?!)
Novinar Radia 1 Aleksander Riznič s kraja dogodka:
PRENESI DATOTEKO
Vlak se je zaletel v bager na progi!
Potnica na vlaku, Petra Zupančič iz Črnomlja
PRENESI DATOTEKO
Hudo je počilo, nato nas je metalo po vagonu. Ena potnica je padla skozi okno.

V Beli krajini se je vlak zaletel v bager na progi. Do nesreče je prišlo pri kraju Rožanec, v delovni stroj je trčil vlak na progi iz Semiča v Črnomelj. 

Kot je izvedel naš novinar Aleksander Riznič, se naj bager ne bi pravočasno umaknil vlaku, zato je prišlo do trčenja, vlak pa se je prevrnil na bok. Težje poškodovanih ni bilo, ena od potnic na vlaku pa je za Radio 1 opisala dogajanje. Kot je povedala, je vlak hupal, zaviral, nato pa je močno počilo. Zaradi sile je potnike "metalo" po vagonu, ena od potnic pa naj bi po njenih besedah celo padla skozi okno.

Po zadnjih informacijah so v Zdravstvenem domu Črnomelj oskrbeli pet lažje poškodovanih potnikov, eno od potnic, vlakovodjo in voznika bagra pa so prepeljali v novomeško bolnišnico. Najtežje je poškodovana potnica, ki je sicer stabilna, ima pa poškodbe glave, ledvenega dela hrbtenice in gležnja.

Policijska preiskava se nadaljuje tudi danes. Po prvih ugotovitvah je vlak, ki je vozil iz Semiča proti Črnomlju, s prednjim desnim delom trčil v zadnji del delovnega stroja, ki je opravljal zemeljska dela v neposredni bližini železniške proge. Po trčenju je prvi del kompozicije vlaka iztiril, se prevrnil in s streho naslonil na drevesa ob železniški progi. Drevesa so zadržala kompozicijo, ki bi se sicer najverjetneje prevrnila po hribu navzdol.

V času trčenja je bilo na vlaku 30 potnikov. Črnomaljski policisti so s pomočjo gasilcev iz prevrnjene kompozicije rešili vse potnike. V nesreči je bilo poškodovanih sedem oseb – pet potnikov, strojevodja in upravljavec delovnega stroja. Policisti so pregledali tudi širšo okolico, pri pregledu so sodelovali reševalci Enote reševalnih psov Slovenije.