Quantcast
Radio1_v_zivo


Jajčka pri premierki Bratuškovi
Radio 1 priporoča | 2. 1. 2014 11:50
Dobrodelna akcija z DM
Ključne besede:     New    York    DM    Deželak    goričko    piran    24ur
Deželak na zajtrku pri premierki

Deželakova dobrodelnost z DM je končana. V dobrem mesecu in pol je Miha opravil 9 nalog, za spodletelo pa oddelal kazen v DM-u. Za vsako uspešno opravljeno nalogo je DM nagradil dve socialno ogroženi družini, Miha pa je tako omogočil pomoč za kar 20 družin!

V zadnji nalogi, se ni žrtoval le Miha, ki se je med opravljanjem naloge celo poškodoval in zakrvavel, pač pa tudi poslušalka, ki je za dobrodelnost tvegala svoje lase. Konec dober, vse dobro! :) 

9. dobrodelna naloga: Prodaja koledarjev Radia 1 in zbiranje sredstev za Center Sonček iz Celja - OPRAVLJENA!

8. dobrodelna naloga: 28 ur na prometnem telefonu Radia 1 - OPRAVLJENA!


7. dobrodelna naloga: Jajčka pri predsednici vlade - OPRAVLJENA!

Mihi Deželaku je za dobro jutro jajčka postregla sama predsednica vlade:

Miha Deželak je prekosil samega sebe. Čeprav je zadnjo nalogo sprejel precej skeptično, mu je USPELO! Predsednico vlade Alenko Bratušek je moral prepričati, da mu postreže zajtrk, natančneje umešana jajčka. In to je tudi dosegel. Miha je prve vtise po vrnitvi z zajtrka strnil v naslednje vrstice:

To je bil vrhunec moje dobrodelnosti, prekosil sem samega sebe. Mogoče sem bil celo sam skleptičen pred izzivom, nisem bil prepričan, da mi bo uspelo.  Bil sem vztrajen, pritisnil sem na polno na ljudi iz kabineta ministrice in moram pohvaliti njeno službo za odnose z javnostjo, ker so mi po prvih nerodnostih le prisluhnili.
Predsednica Bratuškova me je zelo pozitivno presenetila, s svojo naravnostjo, karizmo in šarmom. Zdaj sem še bolj ponosen na njeno sliko, ki krasi mojo pisalno mizo v službi. Izkazala se je s tem, da je v lepo okrašeni restavraciji znotraj predsedniške vladne palače , kjer ima običajno slovesne  sprejeme povabila tudi obe družini, za kateri sem tokrat zbiral pomoč in postregla z okusnim domačim zajtrkom. Za piko na i mi je vidno utrujena zaradi bolezni, tudi postregla z umešanimi jajčki, ki sem si jih zaželel za zajtrk. S tem je bila moja naloga tudi uspešno zaključena. Odziv članov družin je bil fantastičen, saj so mnogi mislili, da gre za potegavščino in niso verjeli, da bomo zajtrkovali pri predsednici. Slednja jih je tudi presenetila z lepimi darili in vsem skupaj voščila vesele božično-novoletne praznike.
Ugotovila sva, da sva oba ponosna starša, oba obožujeva nogomet in po svojih močeh želiva pomagati ljudem, ki so se znašli v stiski. Aja, pa oba imava rada jajčka za zajtrk.

Pot do zajtrka v vladni palači je bila vse prej kot enostavna, Miha pa je napel VSE sile. 

Mihova naloga je opravljena, pomoči DM-a pa sta tako deležni še dve družini v stiski.

 

6. dobrodelna naloga: Avtopralnica (OPRAVLJENA!)

Deželaku je uspelo! Pravzaprav imamo Miha Deželaka tako radi, da ga Denis in Jana nista spustila med krtače avtopralnice.

Ker je zbral toliko poguma, da bi se za dve družini podal tudi v tako hud preizkus, JE NALOGA OPRAVLJENA, v sodelovanju z DM pa pomagamo še dvema družinama. 

Miha še vedno sprejema predloge za nove naloge, pa tudi za družine v stiski, ki bi jim pomoč prišla prav. Piši na naloga@radio1.si.

5. naloga je spodletela, Miha je kazen odslužil z delom.

Mihi je spodletelo pri poslušalki Urši, ki je ni uspel prepričati, da bi v enem od New Yorških lokalov odigrala prizor iz filma When Harry Met Sally, v katerem Meg Ryan ob sladici "doživi" orgazem. 

Za kazen je moral Miha v prodajalni DM v Portorožu polniti police, peči palačinke in še kaj. 

4. dobrodelna naloga: Američani naj plačajo za Mrtvo reko! (OPRAVLJENA)

Miha je moral Na Times Square-u eno uro zbirati za družine v stiski in zbrati vsaj 20 dolarjev. Miha se je odlično znašel, z Mrvto reko pa zaslužil 34 dolarjev. Več izveš tukaj.

3. naloga: Dobrodelni avtoštop (OPRAVLJENA)

Miha je uspešno opravil že 3. nalogo! Postavil mu jo je poslušalec Marjan iz Postojne: preštopati je moral pot z Goričkega v Piran, nato pa še z Jesenic v Vinico. Ker je nalogo uspešno opravil, bomo v sodelovanju z DM lahko pomagali še dvema družinama. 

Avtoštop Goričko-Piran

Avtoštop Jesenice-Vinica

                                             ***

2. naloga: 3x v enem tednu se pojavi v oddaji 24 ur (OPRAVLJENA)

Denis Avdić je Mihi v začetku prejšnjega tedna naložil 2. nalogo v dobrodelni akciji z DM: v tednu dni se je moral v oddaji 24 ur na POP TV pojaviti 3x. Čeprav je slabo kazalo, mu je na koncu le uspelo! »5 pred 12-to« se je preteklo nedeljo v oddajo 24 ur uspešno prebil še tretjič v tednu dni. Nedeljska oddaja je bila Mihovo zadnje upanje in tudi skrajni rok, da se pojavi na malih zaslonih, če je želel izpolniti nalogo in tako pomagati še dvema družinama v socialni stiski. Dobro zamaskiran z banano v roki se je vrinil v prispevek novinarja Janeza Usenika, malical je na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Prvič se je Miha v oddaji pojavil že v ponedeljek zvečer. Takrat nam je mahal kar iz režije.

V četrtek smo ga v 24 ur gledali drugič. Takrat se je »vtihotapil« v kader iz vklopa v živo.

Miha želi v okviru dobrodelne akcije z DM uspešno izpeljati 10 nalog in tako pomagati 20 družinam. Za vsako uspešno opravljeno namreč DM dvema družinama podari DM kartico za nakupe v DM prodajalnah v vrednosti 500 €! Zanima nas tudi tvoj predlog. Na mail: naloga@radio1.si sporoči, kaj naj Miha Deželak naredi v nadaljevanju, predlagaš pa lahko tudi družino, ki ji bo pomoč prav prišla.                                      

1. naloga: Najdi pokrovitelja (OPRAVLJENA)

Deželaka je k dobrodelnosti spodbudila nedavno objavljena lestvica najbogatejših Slovencev. Ob tem se je spomnil mnogih, ki se s težavo prebijao iz meseca v mesec. Odločil se je, da bo pomagal, in se vrgel v lov za potencialnimi sponzorji. To je bila hkrati njegova 1. naloga, ki jo je uspešno izpeljal, pokrovitelja pa našel v DM.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del