Quantcast
Radio1_v_zivo


Prihajata sibirska tigra
Nagrajujemo | 30. 8. 2013 6:30
Nova senzacija v ljubljanskem ZOO-ju
Ključne besede:     ZOO    nova    tigra    samec    samica    ljubljanski    živalski    vrt
Sibirska tigra

Denis Avdić Tiger Show:
PRENESI DATOTEKO
Petek, 30. avgusta
Sibirska tigra bosta prebivala v največji ogradi v Evropi:
PRENESI DATOTEKO
Četrtek, 29. avgusta
Še nekaj dni in že ju bomo videli!
PRENESI DATOTEKO
Ponedeljek, 26. avgusta
Samica je bolj vzgojena, samec je bolj divji
PRENESI DATOTEKO
Sobota, 24. avgusta
Pogovor z direktorico ljubljanskega živalskega vrta:
PRENESI DATOTEKO
Nedelja, 18. avgusta
Nova prebivalca boš lahko videl že 31. avgusta
PRENESI DATOTEKO
Sobota, 17. avgusta

V ljubljanski živalski vrt prihajata sibirska tigra! Prvič ju boš lahko videl/-a v soboto, 31. avgusta. Že danes pa lahko pomagaš pri izbiri imena in si prislužiš letno vstopnico. Klikni in sodeluj TUKAJ!

      

Ne pozabi! 31. avgusta se dobimo v ZOO Ljubljana. Čaka te pester program za vse starosti in vse okuse in celo Denis Avdič Tiger Show! Celoten program dogajanja najdeš TUKAJ!

Kaj pa v novem domu čaka sibirska tigra? 

 Eno izmed najsodobnejših bivališč za tigre v Evropi se razteza na kar 4.000 kvadratnih mestrih. V njem bosta domovala mačkon, ki ga bodo pripeljali iz živalskega vrta Sosto na Madžarskem, in dama, ki bo prišla iz Magdeburga. Mogočni in karizmatični mački bosta domovali v gozdu, uživala pa bosta lahko še ob mokriščih, bajerjih in počitku. Če jima bo tako ustrezalo, si bosta lahko privočila tudi zasebnost - v brlogih, obiskovalci pa ju bomo lahko opazovali prek velikih steklenih vrat. 

                    

Za luksuzni dom je poskrbela NLB Vita - zvesta prijateljica Živalskega vrta Ljubljana od 2009 dalje.

Živalskemu vrtu Ljubljana je kot donator zvesta že od leta 2009. Takrat je Živalskemu vrtu donirala sredstva, s katerimi so zgradili otroško igrišče »Začarani gozd«, leta 2011 pa je ljubljanskemu živalskemu vrtu omogočila zgraditi družinsko igrišče »Afriška vas«.

Ob 10-obletnici delovanja življenjske zavarovalnice NLB Vite so sodelovanje nadgradili in Živalskemu vrtu Ljubljana omogočili izgradnjo novega bivalnega prostora za tigre. Skupni projekt so poimenovali »Življenje za tigra«.

 

 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del