19. 07. 2013 ob 12:58
Naredite bovlo po receptu barmana Aleša Petka
Ključne besede: bovla, poletje, radio 1, pijača, osvežitev
Poletje je čas za večerna druženja in odlične osvežilne pijače. Barman Aleš Petek nam je zaupal recept za osvežilno bovlo.
Aleš Petek priporoča tri različice: bovlo iz jagodičevja, bovlo s kombinacijo lubenice in melone in bovlo s kombinacijo breskev in marelic.
Potrebujete:
5 - 10 porcij sadja (odvisno od okusa in želje po gostoti sadja)
1 liter polsuhega vina
100 g sladkorja
1 liter penečega vina
Priprava:
Sadje narežemo na koščke poljubne velikosti, ga damo v liter vina in 100 g sladkorja, postavimo mešanico v hladilnik in jo pustimo vsaj 12 ur (recimo zvečer pred zabavo, ki bo drug dan).Naslednji dan vzamemo bovlo iz hladilnika in dodamo še 1 liter penečega vina.