Quantcast
Radio1_v_zivo


Cesta v obliki srca
| 19. 7. 2013 10:50
66 dni poletja v najlepših slovenskih krajih
Ključne besede:     cesta    v    obliki    srca    Zgornja    Kungota

Do turistične kmetije Dreisiebner, od koder je prečudovit razgled na bližnjo in daljno okolico, pelje med vinogradi cesta v obliki srca (srčasta cesta). Kmetija leži tik ob avstrijski meji. Mimo kmetije poteka Obmejna panoramska in planinska pot po Svečinskih goricah.

Ponujajo domače jedi, narezke z domačimi suhomesnatimi izdelki, tudi divjačinskimi salamami, mesom iz tünke, salame, tlačenko, sirove in orehove gibanice, potice, sadni kruh pečen v krušni peči. Po predhodnem naročilu skuhamo tudi tople jedi. Po dogovoru organizirajo degustacijo vin v več kot 300 let stari velbani kleti. Največ pridelajo vinskih sort: kerner, traminec, laški rizling, rumeni muškat, sauvignon, chardonnay, sivi pinot, renski rizling, beli pinot.

Za otroke pa bo zelo zanimivo pogledati v hlev, kjer bodo lahko božali muce, psa, koze, prašiče, zajce, ki bodo tekali tudi po dvorišču.

V bližini si lahko ogledate vinogradniški muzej Kebl, se odpravite do Maribora in Lenta z najstarejšo trto na svetu, se skopate v Fontani, se sprehodite po Pohorju ali se greste smučat. V jesenskem času je zanimivo na vinskih cestah, lahko se odpravite kar na bližnjo avstrijsko vinsko cesto.