Quantcast
Radio1_v_zivo


Vila namesto sadovnjaka
| 27. 3. 2013 12:37
Med črnograditelji tudi član SDS Vitoslav Türk?
Ključne besede:     Vitoslav Türk    črna gradnja    črnograditelj    Obala    Sečovlje    Parecag
Hiša Vitoslava Türka je črna gradnja, je poročala Televizija Slovenija.
Hiša Vitoslava Türka je črna gradnja, je poročala Televizija Slovenija. (Foto: Mediaspeed)

V Parecagu, nedaleč stran od črne gradnje Igorja Maherja, ki ga je stala ministrskega stolčka, stoji 380 kvadratnih metrov velika luksuzna vila s prekrasnim pogledom na soline. Nič spornega, če ne bi bila zgrajena na kmetijskem zemljišču. Le nekaj metrov stran je na zemljišču, ki uradno velja za sadovnjak, namesto marelic zrasla še kamnita hiša. Gre za parcele in objekte, ki so, po poročanju Televizije Slovenija, last družine vidnega člana SDS in začasnega predsednika uprave Elesa Vitoslava Türka. Slednji pravi, da temu ni tako.

Črne gradnje na Obali med našimi politiki kot kaže niso redkost. Po poročanju Televizije Slovenija je omenjena razkošna vila last podjetja Virtus, ki ga obvladujeta sinova Vitoslava Türka, kamnito hišo, postavljeno nedaleč od nje, pa naj bi si lastila Türk in njegova žena.

Iz piranske upravne enote so sporočili, da ima zemljišče, na katerem stoji luksuzna vila, gradbeno dovoljenje za gospodarski objekt, sosednje zemljišče s kamnito hišo, ki se ponaša z mogočnim vkopanim vhodom, pa je v „papirjih“ zapisano kot sadovnjak. Po javno dostopnih podatkih geodetske uprave znaša vrednost obeh objektov skupaj z zemljiščem tako le nekaj tisoč evrov. 

Na vse to pa se je odzval tudi Türk, ki je za 24ur.com danes povedal, da ni graditelj črne gradnje in ni lastnik nobenega objekta na navadeni lokaciji. Objekti so, kot pravi, last družbe Virtua d. o.o., v kateri pa sam nima lastniških deležev.