Quantcast
Radio1_v_zivo


Reševanje Marifarma
| 21. 3. 2013 11:13
Mariborski farmacevt v resnih težavah
Ključne besede:     Marifarm    plače    prenos    moratorij    posojilo
Marifarm
Po neuradnih informacijah naj bi imelo podjetje dovolj naročil.

Večkrat smo že poročali, da je podjetje Marifarm, ki je posredni občinski lasti (MOM in okoliške občine) v resnih finančnih težavah. Likvidnost podjetja je močno načeta, saj okoli 100 zaposlenih prejšnji teden ni prejelo plač.

Včeraj je osebne dohodke na svoje račune prejelo okoli 70 odstotkov zaposlenih. Pretežno naj bi šlo za delavce iz proizvodnje ter tiste, ki prejemajo najnižje dohodke. Kdaj bodo denar za opravljeno delo v februarju prejeli ostali zaposleni, za zdaj še ni jasno. Po nekaterih neuradnih informacijah bo danes sklican zbor delavcev, na katerem naj bi direktorica, Brigita Brumen, pojasnila situacijo, v kateri se je znašlo podjetje.

Vse omenjene težave spremlja še namera o prenosu lastništva podjetja Marifarm. Ta je sedaj v lasti Mariborskih lekarn, a želi lastniški delež Mestna občina Maribor prenesti neposredno nase ter druge okoliške občine.

Situacija v podjetju, ki naj bi imelo sicer dovolj naročil, je toliko bolj resna, ker mu konec tega meseca poteče moratorij na izplačilo glavnice najetega posojila pri Novi KBM.