Quantcast
Radio1_v_zivo


Tinin vikend
| 28. 1. 2013 13:00
Mazejeva sloves potrdila tudi na Pohorju
Ključne besede:     Tina Maze    zmaga    Zlata lisica    Pahor Borut
Tina Maze
Zlata lisička je postala Tina Maze.

Borut Pahor, predsednik RS
PRENESI DATOTEKO
Predsednik Pahor poudarja, da je lahko Tina navdih za vse.
Tina Maze
PRENESI DATOTEKO
Tina po uspehu na Zlati lisici.

Nadvse veličastna je bila 49. Zlata lisica. Uspela je po tekmovalni in organizacijski plati. Lotimo se najprej tiste najpomembnejše. Tina Maze je osvojila tekmovanje za Zlato lisico. V soboto jo je na veleslalomu od zmage ločilo le osem stotink, v nedeljo pa ni šlo za igro stotink. Govora je bila o desetinkah prednosti Mazejeve pred zasledovalkami.

Mazejeva je v soboto vodila po prvem teku veleslaloma, v drugo pa ji na progi, ki jo je postavil ameriški trener, vožnja ni uspela tako, kot si je želela. Presenetljivo je bila od nje boljša Američanka Lindsey Vonn, ki pa je priznala, da lahko svojo zmago pripiše postavitvi, ki ji je bila pisana na kožo.

Nedelja je bila nov dan. Za Tino nov izziv. Lotila se ga je z vso resnostjo ter si že po prvi vožnji slaloma privozila za šest desetink prednosti pred najbližjo zasledovalko. V drugo se je, tako je povedala, bolj skoncentrirala kot v soboto in bučno navijanje transformirala v dodatne atome moči. Premoči nad tekmicami, bi lahko rekli. Hansdotterjeva iz Švedske, ki je bila druga, je za našo šampionko zaostala za debelih 86 stotink. Snežni stadion je pokal po šivih. Po petnajstih letih je Zlato lisico spet osvojila vražja Slovenka.

Tininim rezultatom primeren je bil tudi obisk na 49. Zlati lisici. V obeh dneh si je tekmovanje ogledalo več kot 40 tisoč ljudi. Med njimi je bilo tudi nekaj politikov. Predsednik države, Borut Pahor, je bil pod Pohorjem v soboto ter za naš medij poudaril, da je Tina fenomenalna. Dodal je, da je lahko velik navdih za vse Slovenke in Slovence.

Poleg predsednika Pahorja so bili v Mariboru minuli vikend še nekateri poslanci, predsedniki strank, minister Turk ter soproga premiera Urška Bačovnik Janša.

Organizatorji si lahko zdaj manejo roke, nato pa hitro zavihajo rokave ter se pričnejo pripravljati na jubilejno 50. Zlato lisico.