Radio1_v_zivo


| 9. 1. 2013 12:59
Hudodelska združba
Peterica pristala v priporu
Ključne besede:     Tatvine    tovorna vozila    moški    hudodelska združba    policija
Policija
V akciji so sodelovali kriminalisti več policijskih uprav.

Kriminalisti policijskih uprav Celje, Murska Sobota in Maribor so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo in tujimi varnostnimi organi stopili na prste hudodelski združbi, ki se je ukvarjala s tatvinami tovornih vozil znamke Mercedes-Benz.

Združba naj bi bila dobro organizirana. Pri izvrševanju kaznivih dejanj je uporabljala več tehničnih sredstev. Policisti so skupino moških prijeli v zaključni akciji konec prejšnjega tedna. Prostost so odvzeli petim osebam ter jih nato s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zanje odredil pripor.

Peterica je utemeljeno osumljena storitve sedmih kaznivih dejanj velike tatvine. Premoženjska škoda naj bi v omenjenih primerih znašala 500 tisoč evrov.

Moški so stari od 23 do 49 let, doma iz območja Celja, Šentjurja in Laškega. Vse je policija v preteklosti že obravnavala.

Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, saj sumijo, da so omenjeni storili še več kaznivih dejanj, v katerih bi lahko premoženjska škoda znašala pol drugi milijon evrov.