Radio1_v_zivo


Ovadili kriminalista
| 20. 11. 2012 14:18
V ozadju naj bi bil fiktivni prepis
Ključne besede:     Kriminalist    dovolilnica    fiktivni prepis    Markovič Viktor
Dovolilnica
Kriminalist naj bi do dovolilnice za parkiranje prišel na domnevno sporen način.

Mestna uprava Mestne občine Maribor je na Specializirano državno tožilstvo (Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili) podala kazensko ovadbo zoper kriminalista, zaposlenega na Policijski upravi Maribor.

Po besedah Viktorja Markoviča, vodje Medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor, se kriminalista sumi, da je fiktivno prepisal svoje motorno vozilo na osebo, ki ima stalno prebivališče v Mariboru ter tako s to osebo pridobil dovolilnico, ki mu je omogočala parkiranje na plačljivih parkirnih površinah MOM.

Domnevno kršitev naj bi v obsežnejši akciji odkrili mestni redarji, do katerih naj bi se vedel precej nejevoljno. Po navedbah Markoviča naj bi jim policist dal celo vedeti, da je zaposlen na PU Maribor ter vse skupaj označil za šikaniranje. To naj bi po telefonu zatrdil tudi vodji redarstva.

Markovič poudarja, da je zadeva toliko bolj zaskrbljujoča, ker gre za uradno osebo, ki mora služiti ljudem. Odgovor, ali je sum utemeljen, pa mestna uprave prepušča tožilstvu.