Quantcast
Radio1_v_zivo


Čakajo na svež denar
| 2. 10. 2012 13:00
V Cimosu so izglasovali dokapitalizacijo
Ključne besede:     Cimos    dokapitalizacija    Franc Krašovec
 Cimos
Cimosovi delavci bodo morali delati bolje in več ter z nižjimi stroški je bilo slišati predsednika uprave Franca Krašovca (foto: Boris Šuligoj, Delo)

Skupina Cimos je v pričakovanju izvedbe milijonske dokapitalizacije in prodaje odvisne družbe Litostroj Power iz Ljubljane. To sta ključna pogoja za reprogram 360 milijonskih kreditov. Včerajsnja skupščina je bila uspešna in konstruktivna, saj je 82-odstotkov kapitala soglasno izglasovalo sklep o dokapitalizaciji v višini 26,3 milijona evrov. Ali bo ta uspešna bo znano v drugi polovici novembra, ko se bo iztekel rok za nakazilo omenjenih milijonov. Prispevati morajo vsi delničarji, največja, petinska lastnika, sta Modra zavarovalnica in Banka Koper.

Trenutno med 7 tisoč zaposlenimi doma in v tujini vlada optimizem, predsednik uprave Franc Krašovec pa jih je po skupščini opozoril, da bo treba več in bolje delati z manjšimi stroški.Sindikalist Trajko Isovski se je nekoliko začudil ob tej izjavi saj predsednik ni omenjal odpuščanj in zniževanja plač, ki ponavadi sledijo ob racionalizaciji stroškov.

In če se vrnem državnim lastnikom med drugim Modri zavarovalnici, ki mora nakazati 5 milijonov, ne moremo mimo nedavne izustene izjave gospodarskega ministra Radovana žerjava, da država ni božiček. Cimosova usoda pa naj bi bila sicer znana še pred božičem.