Radio1_v_zivo


Matjaž Lovše | 30. 8. 2012 10:13
Pomagajmo družinam v stiski
Akcije zbiranja šolskih potrebščin so v polnem teku
Ključne besede:     šola    šolske potrebščine

Novo šolsko leto, ki je pred vrati, je marsikatero družino spravilo v še dodatno finančno stisko. Stroški nakupa nujnih šolskih potrebščin so za marsikoga prevelik zalogaj, zato so akcije zbiranja šolskih potrebščin še kako dobrodošle. Spisek zbiralnih akcij najdete spodaj, če smo katero prezrli, pa nas na to opozorite na [email protected].

NOVO MESTO: 

  • Območno združenje Rdečega križa Novo mesto - Humanitarni center, Ulica Slavka Gruma 54 a., telefon: 07 39 33 120. Akcija traja do 31. 8. 2012 
  • BTC City Novo mesto, sejem rabljenih šolskih učbenikov za osnovno in srednjo šolo bo potekal od 4. 9. 2012 do 7. 9. 2012 od 15.00 do 20.00 ure

MARIBOR:

  • Sejem gradiv za študente in dijake pripravlja tudi Klub mariborskih študentov. Potekal bo 11. oktobra na zgornjem platoju mariborske tržnice. Študentje in dijaki bodo na sejmu lahko prodajali prav vse šolske potrebščine: knjige, učbenike pa tudi zapiske vseh srednjih ter visokih in višjih šol. 

LJUBLJANA: 

  • Območno združenje Rdečega Križa Ljubljana in Zavod Študentska svetovalnica organizirata zbiranje šolskih potrebščin v akciji, ki se bo zaključila 31. 8. Potrebščine lahko prinesete vsak dan od 9. do 18. ure, v petek pa do 15. ure v Študentsko hišo SRCe, na Židovski stezi 6 v Ljubljani. 
  • 3. Otroški bazar Ljubljana bo potekal od 6. do 9. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Otroški bazar tudi letos ne pozablja na dobrodelnost, saj  z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje pripravlja kar dve dobrodelni akciji:zbiranje šolskih potrebščin za otroke iz socialno šibkih družin in zbiranje finančnih sredstev (s pomočjo prodaje Bazarkovih majic) za Sklad Botrstva v Sloveniji in projekt Brezplačna učna pomoč za učence in dijake.
  • Sejem rabljenih učbenikov v Križankah bo 7. in 8. septembra. V okviru tradicionalnega sejma bo zveza ŠKIS tokrat pripravila še dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin za otroke in mladostnike iz Zavoda Janeza Levca. Šolske potrebščine bo Zveza ŠKIS po zaključku sejma podarila učencem s posebnimi potrebami iz socialno ogroženih družin.  
  • BTC City:V Ljubljani bodo učbenike za osnovno in srednjo šolo prodajali med 5. in 7. septembrom, sejem bo potekal na Trgu mladih med 9. in 20. uro. V ta namen so v BTC Cityju pripravili brezplačne stojnice, namenjenih tistim, ki bodo želeli prodati stare in zaslužiti za nove knjige.

SPLETNI PORTALI: 

Ne prezrite pa tudi možnosti, ki jih ponuja splet. Pregledati velja spletni portal Bolha.com, kjer številni dijaki in študentje prav tako ponujajo svoje rabljene učbenike in priročnike. Nekateri učbenike ponujajo tudi brezplačno, zato preverite tudi spletno stran Podarimo.si. Rabljene učbenike prodajajo tudi na dijaškem forumu Dijaski.net in forumu Šolske potrebščine na spletni strani Zavoda Med. Over.Net, kupite ali zamenjate pa jih lahko še prek spletnih strani Solska-trznica.com in Ucbeniki.net.