Radio1_v_zivo


Hrvaško obalo so zajeli hudi požari
| 23. 7. 2012 16:44
Najhuje je v okolici krajev Selce, Crikvenica in Novi Vinodolski.
Ključne besede:     požar    Hrvaška    Istra    Kvarner

Požari so najhujši v okolici krajev Selce, Crikvenica in Novi Vinodolski. V kraju Selce, kjer so že dopoldne evakuirali tamkajšnji kamp, je ogenj že zajel prve hiše ob jadranski magistrali. Kraj je povsem v dimu, vidljivost pa je komaj 20 metrov. Nekaj hiš je že pogorelo, nekaj pa so jih rešili. Ljudje v paniki z avtomobili bežijo proti Crikvenici in Reki po lokalnih cestah, ki so še vedno odprte. Jadranska magistrala pa je že več ur popolnoma zaprta.

Gasilci in prebivalci so sedaj vse moči usmerili v obrambo hiš in preprečevanje, da bi požar prečkal jadransko magistralo. A ognja verjetno ne bodo mogli spraviti pod nadzor, dokler se veter ne bo umiril.

Splošna evakuacija še ni razglašena, so pa ogroženi kraji ostali brez telefonskih povezav in elektrike. Iz kvarnerja pa prihajajo številne slike ognja in dima, ki se vali čez morje proti otoku Krk. 

Gori tudi drugod ob hrvaški obali. Na terenu so gasilci iz Mošćeničke Drage, Lovrana, Opatije in Reke. Zagorelo je tudi na otoku Rab v bližini Supetarske Drage in pri Medulinu v Istri.