Quantcast
Radio1_v_zivo


Diktat ministrstva?!
| 19. 6. 2012 13:26
Na Lesarski šoli Maribor so ogorčeni
Ključne besede:     Lesarska šola Maribor    pripojitev    Tehniški šolski center Maribor    Hus Aleš    Župan Stebolovnik Zdenka
Lesarska
Na šoli obstaja bojazen po izgubi prepoznavnosti in zmanjšanju vpisa.

Na Lesarski šoli Maribor, pod okriljem katere delujejo poklicna, srednja in višja strokovna šola, so se odzvali na namero Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, da njihov zavod pripoji k Tehniškemu šolskemu centru Maribor.

Po besedah Aleša Husa, direktorja šole, jih moti predvsem način, kako želi ministrstvo uresničiti svojo namero. Hus navaja, da na sestankih s predstavniki vlade ni šlo za dogovarjanje, temveč diktat samega resornega ministrstva.

Navedbam Husa se pridružuje tudi Zdenka Steblovnik Župan, ravnateljica višje strokovne šole. Slednja ima skupaj 230 študentov in obeležuje že 10 let obstoja.

Nič o nas brez nas, so jasni na Lesarski šoli Maribor. Njeno vodstvo, zaposleni, starši in dijaki se bojijo, da bo prvi uradni dokument, ki ga bodo s strani Turkovega ministrstva prejeli, sklep o ukinitvi njihovega zavoda kot samostojne pravne osebe.

Če bi se namera ministrstva uresničila, naj bi šola izgubila na prepoznavnosti, posledično naj bi se zmanjšal tudi vpis.