Quantcast
Radio1_v_zivo


Spoštovanje zavez
| 15. 5. 2012 14:41
Srečanje Janše in Milanovića v prijateljskem vzdušju
Ključne besede:     Janša Janez    Milanović Zoran    srečanje    Maribor    prijateljsko vzdušje
Janša
Srečanje Milanovića in Janše je minilo v dobrem vzdušju.

V Mariboru sta imela danes kratko delovno srečanje slovenski in hrvaški premier. Janez Janša in Zoran Milanović sta se sestala v mariborskem gradu. V dobro uro trajajočem srečanju sta govorila o številnih aktualnih temah.

Pričakovano sta nekaj časa namenila vprašanju vračila dolga zagrebškim varčevalcem nekdanje Ljubljanske banke. Sporni sklep, ki je minuli teden dvignil precej prahu, je hrvaška vlada že umaknila. Milanović pa je Janši danes še ustno zagotovil, da se bo vprašanje reševalo tako kot je bilo predvideno. Torej pod okriljem Mednarodne banke za poravnave v Baslu.

Predsednika obeh vlad sta spregovorila še o gospodarskem sodelovanju med državama, ki bi lahko bilo v prihodnje še boljše. Predvsem v luči nove razvojne perspektive Evropske unije, katere članica bo Hrvaška postala prihodnje leto. Milanović je izrazil upanje, da bo Slovenija v skladu s svojo proceduro ratificirala hrvaško pristopno pogodbo.

Slovenija naj bi v kratkem po besedah predsednika vlade Janše imenovale člane v mešano (hrvaško-slovensko) komisijo, ki bo reševala odprta vprašanja med državama.