Quantcast
Radio1_v_zivo


Komunalna košarica
| 25. 4. 2012 12:04
Odločitev o podražitvah je na svetnikih
Ključne besede:     Maribor    komunalna košarica    podražitve    mestni svet    Viher Boštjan    Gačnik Anton
Mestni svet
Pričakuje se, da bo mestni svet podražitve potrdil.

Že dalj časa se v Mestni občini Maribor napovedujejo podražitve določenih komunalnih storitev. Naposled je mestna uprava na mestni svet prišla s predlogom, ki bi, če bi ga mestni svetniki sprejeli, precej povišal stroške posameznega gospodinjstva za komunalno košarico.

Kubični meter vode bi bil dražji za okoli dva centa, malenkost več čiščenje odpadnih voda. Najbolj v oči bodejo podražitve, ki se nanašajo na storitve mariborske Snage. Te bi se po trenutnem predlogu povišale kar za okoli 20 odstotkov, za skoraj 80 pa odvajanje odpadnih voda, ki je v domeni Nigrada.

Boštjan Viher, svetnik Županove liste in SLS, se zaveda, da bi podražitve povzročile med ljudmi precej nejevolje, a morajo po njegovem na drugi strani tudi komunalna podjetja preživeti. Viher pravi, da se nekatere cene z inflacijo niso uskladile že vse od leta 2006.

Anton Gačnik, vodja svetniške skupine Socialnih demokratov, pravi, da bi bilo smotrno poiskati notranje rezerve, ne pa da se v teh časih dvigajo cene, ki so za povrh vsega še v nasprotju z vladno uredbo.

Svetniška skupina SD bo tako glasovala proti podražitvam. Bi pa naj imele te vseeno med drugimi svetniškimi skupinami zadostno podporo, da bodo sprejete.