Quantcast
Radio1_v_zivo


Rastlinjak iz plastenk
Robert Roškar | 5. 12. 2011 12:02
Robert je pomagal pri rastlinjaku iz plastenk Radia 1.
Ključne besede:     robert roškar    radio 1

Zakonca Lavrič iz vasi Pleše nad Škofljico sta se pred časom odločila, da bosta postavila največji rastlinjak iz plastenk v Sloveniji, ki jih bo štel kar 35.000. Pri tem eko projektu smo jima pomagali tudi na Radiu 1, saj že nekaj časa zbiramo plastenke zanju in v soboto jih je na posestvo odpeljal voditelj Robert Roškar. Utrinke s polaganja temeljnega kamna si lahko pogledate v fotogaleriji.

Rastlinjak iz plastenk bo velik približno 5x20 m, za gradnjo pa potrebujeta 1 in 1,5 litrske prazne, čiste in nestisnjene plastenke s pokrovčkom. Če jih naberete vsaj 30, jih prideta iskat kamor koli v Ljubljano, za prevzem iz drugih mest pa je potreben individualni dogovor. Pomagate lahko tudi pri gradnji rastlinjaka, saj Lavričeva vsako soboto organizirata delavnice, kjer lahko osvojite veščine vezenja plastenk in pripomorete pri izgradnji tega nenavadnega projekta.

G. Iris Lavrič je dosegljiva na telefonski številki 040223693, lahko pa ju kontaktirate tudi preko elektronske pošte vpravljici@gmail.com ali preko Facebook strani