Quantcast
Radio1_v_zivo


Iskanje koroške deklice
Denis Avdić Show | 17. 11. 2011 8:41
Policija je objavila fotografijo pogrešane deklice
Ključne besede:     pogrešana deklica    koroška deklica    Radio 1
Pogrešana deklica

Na spletni strani policije so danes objavili fotografijo 4 letne deklice s Koroške, ki jo pogrešajo že od marca, fotografijo pa so posredovali tudi medijem. Iskanje deklice je bilo kljub temu, da so policisti opravili več kot dvesto razgovorov in poizvedb, deklico pa iščejo tudi v tujini, do zdaj neuspešno. Glede na trenuten potek preiskave in soglasje matere so se zato na policiji odločili za objavo dekličine fotografije v javnosti. Ocenjujejo namreč, da bi z objavo fotografije lahko dobili koristne podatke, ki jim bodo pomagali pri iskanju deklice. Do sedaj, kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera, niso dobili uporabnih podatkov, ki bi jim koristili pri preiskavi.

Z objavo fotografije na policiji ponovno pozivajo vse občane, ki imajo kakršenkoli podatek o tem, kje bi deklica lahko bila ali imajo kakšen drug koristen podatek, ki bi pripomogel k čimprejšnji najdbi pogrešanega otroka, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Iskanje deklice se sicer intenzivno nadaljuje. Njen oče Boštjan Kaker, ki jo je odpeljal neznano kam, pa je zaradi tega v priporu že od 23. junija. Tožilstvo je vse njegove ovadbe glede suma spolne zlorabe s strani dedka ovrglo. Odločitev tožilstva pa je potrdilo tudi višje sodišče, s čimer je sum spolne zlorabe deklice dokončno ovržen.