Radio1_v_zivo


Kaničeva je kriva
| 24. 10. 2011 14:37
Sodni epilog v primeru Nekrep
Ključne besede:     Nekrep    sodni epilog    Kanič Zlatka    Pogorevc Robert
Kanič
Kaničeva je dejala, da jo sodba žalosti.

Robert Pogorevc
PRENESI DATOTEKO
Pogorevc o svoji prihodnosti.
Zlatka Kanič
PRENESI DATOTEKO
Kaničeva pravi, da je sodišče sledilo medijski gonji.

Sodni senat Okrožnega sodišča v Mariboru, ki mu predseduje Vanja Verdel Kokol, se je danes izrekel o krivdi zdravnikov Zlatke Kanič in Roberta Pogorevca. Spomnimo, da ju je obtožnica bremenila povzročitve smrti iz malomarnosti. Leta 2008 sta v UKC Maribor zdravila Bora Nekrepa, ki je kasneje v ljubljanski Pediatrični kliniki izgubil bitko z življenjem.

Sodišče je Kaničevo, pediatrinjo s 25- letno prakso, spoznalo za krivo ter jo obsodilo na 10- mesečno pogojno kazen, s preizkusno dobo dveh let. Soobtoženi Robert Pogorevc je bil oproščen.

Kaničeva je po izreku sodbe poudarila, da je sodišče sledilo medijski gonji ter dodala, da je še vedno prepričana v pravilnost zdravljenja. Njena zagovornica, Nina Zidar Klemenčič, je že napovedala pritožbo. Prav tako tožilec Darko Simonič, ki je nezadovoljen s kaznijo in samo prekvalifikacijo kaznivega dejanja. Kaničeva je namreč obsojena malomarnega zdravljenja, ne pa povzročitve smrti iz malomarnosti.

Starša pokojnega Bora Nekrepa sta obsodbo sprejela z olajšanjem. Pričakovala sta le, da sodišče spozna krivdo zdravnice.