Quantcast
Radio1_v_zivo


Veliko vprašajev
| 27. 9. 2011 12:17
Proračun odvisen od plinovoda
Ključne besede:     Proračun    plinovod    mestni svet    Steiner Simonič Milica
Pohorje
Cevovod je izjemnega pomena za zasneževanje smučišč.

Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave
PRENESI DATOTEKO
Simonič Steinerjeva o izvrševanju proračuna MOM.

Pri izvrševanju proračuna Mestne občine Maribor je kar nekaj težav. Kriza namreč ni samo v realnem sektorju, temveč tudi v lokalni samoupravi, razlaga Milica Simonič Steiner, direktorica občinske uprave. Ob tem priznava, da je veliko odvisno od prodaje plinovodnega omrežja. Če prodaja ne bo uspešna, bo namreč potreben rebalans proračuna.

Najbolj bodo posledično trpele investicije. Eno pomembno je na včerajšnji seji potrdil tudi mariborski mestni svet. In sicer izgradnjo dovodnega cevovoda iz Drave do Pohorja. Projekt je pomemben za izvedbo zimske univerzijade. S cevovodom bi se namreč zasneževala smučišča na Pohorju, kot tudi načrtovan tekaški poligon, za katerega mora občina odkupiti tri zemljišča.

Sicer pa so svetniki včeraj potrdili tudi odlok o občinskem podrobnem načrtu za športni park Tabor. Tam se predvideva dograditev ledne dvorane, dograditev dvorane Tabor, gradnja večnamenske športne dvorane, pokrite dvorane za tenis in borilne športe ter podzemnih garaž.

Slišati pa je, da bi morala občina, v želji uspešne izvedbe univerzijade, omenjene akte sprejeti že pred letom. Časovnica za realizacijo projektov je namreč neusmiljena.