Radio1_v_zivo


Ponovno zapleti
| 16. 8. 2011 13:17
Enega zagovornika ni bilo
Ključne besede:     Planinšec Danijel    Poštrak Štefan    Zdolšek Stojan    Satex    vnovično sojenje
Zdolšek
Zdolšek dvomi v pravično sojenje.

Danijel Planinšec, zagovornik Mladena Kerina
PRENESI DATOTEKO
Planinšec o vnovičnem sojenju.

Na Okrožnem sodišču v Mariboru bi se danes moralo nadaljevati sojenje v zadevi Satex. Vendar pa pogojev za glavno obravnavo ni bilo, saj je manjkal zagovornik soobtoženega Štefana Poštraka.

Gre za vnovično sojenje, saj naj bi primer že zastaral, vendar je Ustavno sodišče pred dobrim mesecem v odločbi zapisalo drugače. Okrožno sodišče v Mariboru pa je tako za danes razpisalo prvo obravnavo. Slednja naj bi se nadaljevala v ponedeljek.

Odvetnik prvoobtoženega Boruta Rataja (zloraba položaja pri posojilih v NKBM, v devetdesetih letih prejšnjega stoletja), Stojan Zdolšek, je sodišče pozval, naj mu odgovori, ali ni kazenski pregon zoper njegovega klienta že zastaral. Pri Rataju naj namreč ne bi vzdržal argument, da pravosodnim organom ni bil na razpolago. Odgovora od predsednice senata, Mirjane Horvat Pogorelec, Zdolšek ni prejel.

Zagovornik Mladena Kerina, Danijel Planinšec, na drugi strani želi odgovor, za koliko se podaljša zastaralni rok ter dodaja, da pričakuje še precej proceduralnih zapletov.

Sodišče je do konca leta sicer razpisalo kar 24 obravnav.