Quantcast
Radio1_v_zivo


Smeli načrti
| 25. 7. 2011 13:39
Vse obnove v osmih letih
Ključne besede:     Knez Anton    smeli načrti    obnove    športni objekti maribor
Dvorana Tabor
Dvorana Tabor na obnovo čaka že vrsto let.

Javni zavod Športni objekti Maribor ima smele načrte. Po besedah direktorja Antona Kneza želijo najkasneje v osmih letih obnoviti vse objekte, s katerimi upravljajo. To naj bi bilo mogoče z dobrim 'obračanjem' denarja in etapnimi obnovami.

Največji investicijski uspeh zavoda v tem letu predstavlja prenovljen hipodrom v Kamnici. Sanacija kasaške steze, jahališča, hlevov in policijskega poligona je zavod, kot smo poročali, stala okoli 180 tisoč evrov. Velika želja za prihodnost pa je izgradnja pokrite jahalnice, kar bi pomenilo, da bi hipodrom 'živel' skozi vso leto.

Po obnovi pa kličejo tudi drugi objekti. Med njimi dvorana Tabor, ki bi lahko bila, tako na občini še vedno upajo, prizorišče tekem evropskega prvenstva v košarki. Za potrebe zimske univerzijade bo nujno potrebno dokončati Ledno dvorano Tabor. Najkasneje v petih letih pa bi bilo po besedah Kneza potrebno urediti še stari del kopališča Pristan.

Največjo investicijo predstavlja ureditev kopališča Mariborski otok. Vendar pa pri tem na občini in zavodu računajo na finančno pomoč strateškega partnerja.