Quantcast
Radio1_v_zivo


SKEI opozarja
| 21. 7. 2011 14:46
Almont Montaža v stečaj
Ključne besede:     SKEI    Dular Martin    Medik Branko    Unuk Franc    Almont Montaža    Karoserije
SKEI
Sindikat SKEI Štajerska za jesen napoveduje protestni shod v Mariboru.

Vodstvo sindikata SKEI Štajerska je izjemno zaskrbljeno. Gospodarska klima v Mariboru in okolici je še vedno precej slaba. Včeraj je denimo sodišče stečaj razglasilo za Almont Montažo, hčerinsko družbo slovenjebistriškega Almonta, ki je zaposlovala okoli 20 ljudi. Branko Medik, predsednik SKEI Štajerska, opozarja, da bi lahko hčerinski družbi sledila še matična. Razlog za to pa naj bi se skrival v dejstvu, da v gospodarstvu še vedno vlada plačilna nedisciplina.

V Mariboru med tem delavci Karoserij še naprej stavkajo. Zgroženi pa so nad potezami lastnika Franca Unuka, ki naj bi določenim delavcem vročil izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov, nekatere pa naj bi prezaposlil v družbo Karoserist. Redki izbranci, ki ne stavkajo in so poslušni, naj bi celo prejeli osebne dohodke. Stavkajoči pa jih niso, kar si razlagajo kot Unukov povračilni ukrep.

Martin Dular, sekretar SKEI Štajerska, pravi, da je situacija v nekaterih podjetjih, kjer je njihov sindikat prisoten, v nebo vpijoča. Poudarja, da morajo podjetja, ki nimajo zdravih jeder, čimprej v stečaj. Kritičen pa je do govoric nekaterih gospodarstvenikov, da so sindikati pogrebniki določenih družb.

SKEI Štajerska za jesen v Mariboru napoveduje velik protestni shod članstva, s katerim bodo opozorili na vse resnejšo gospodarsko problematiko.