Quantcast
Radio1_v_zivo


Lent pod streho
| 11. 7. 2011 11:28
Organizatorji so zadovoljni
Ključne besede:     Lent    organizatorji    pod streho    zastor    Črnič Boris
Lent
Največ ljudi si je ogledalo oba ognjemeta.

Boris Črnič, Narodni dom Maribor
PRENESI DATOTEKO
Črnič o posebni energiji na Glavnem odru.

Z veličastnim ognjemetom se je v soboto zaključil 19. festival Lent. Letos je potekal na 30 prizoriščih v mestu. Na njem je nastopilo preko 5000 umetnikov iz 39 držav. Po grobih ocenah organizatorjev naj bi ga letos obiskalo okoli 600 tisoč ljudi.

Za to gre zahvala tudi lepemu vremenu, ki v 16. dneh organizatorjem ni preveč nagajalo, priznava Boris Črnič, tiskovni predstavnik Narodnega doma Maribor. Ob tem dodaja, da sta jim od skupno 496 dogodkov odpadla zgolj dva, šest pa so jih v program dodali naknadno.

Črnič tako festival ocenjuje kot enega najboljših v zadnjih desetih letih. Ves projekt je Narodni dom Maribor stal okoli 2,5 milijona evrov. Glavnino sredstev (80 odstotkov) so prispevali spoznorji, 250 tisoč evrov je delež Javnega zavoda Maribor 2012, 200 tisočakov je prišlo iz občinske blagajne, 50 tisočakov pa je primaknilo Ministrstvo za kulturo.

Po napovedih naj bi bil jubilejni 20. festival nekaj posebnega. Tako zaradi rojstnega dne, kakor tudi dejstva, da bo Maribor evropska prestolnica kulture.