Radio1_v_zivo


HIT se dobro otepa krize
| 15. 6. 2011 7:54
Igralništvu pri nas grozi izjemno konkurenčna Italija
Ključne besede:     HIT    poslovanje v letu 2010
V HIT-u pričakujejo, da bo država vendarle pohitela s sprejetjem nove igralniške zakonodaje, ki bi davčno razbremenila večje igralnice.
V HIT-u pričakujejo, da bo država vendarle pohitela s sprejetjem nove igralniške zakonodaje, ki bi davčno razbremenila večje igralnice.

Predstavnica za odnose z javnostmi, Katja Kogej
PRENESI DATOTEKO
Kogejeva je v imenu uprave predstavila poslovne rezultate iz leta 2010

Novogoriški HIT se več kot uspešno spopada s posledicami gospodarske krize in neugodno zapuščino predhodnikov. Uprava je v letošnjih štirih mesecih zabeležila 1,2 milijona evrov dobička od skupno ustvarjenih 48,4 milijona evrov prihodkov. Vodstvo je sicer za to obdobje načrtovalo izgubo v višini 700 tisočakov. Predsednik uprave Drago Podobnik pa je na včerajšnji predstavitvi poslovnih rezultatov izpostavil predvsem na vse večjo konkurenco na italijanskem trgu, saj so letos v igralnih salonih po vsej državi že postavili 20.000 novih igralnih avtomatov, do konca prihodnjega leta pa načrtujejo še 38.000 novih. Italijanska vlada je že pripravila nov razpis, ko naj bi podelila koncesije za dodatnih 20.000 igralnih avtomatov v različnih igralnih salonih. Podrobnostim poslovanja v lanskem letu pa lahko prisluhnete v spodnji izjavi Katje Kogej, predstavnice za odnose z javnostmi.