Quantcast
Radio1_v_zivo


Dolga seja
| 31. 5. 2011 13:53
Zelena luč za UGM in Certus
Ključne besede:     UGM    Certus    mestni svet    Steiner Simonič Milica
MAKS
MAKS in UGM bosta domovala pod isto streho.

Pozno v noč so včeraj zasedali svetniki Mestne občine Maribor. Sprejeli so kar nekaj pomembnih odlokov in sklepov. Med drugim so potrdili zaključni račun za leto 2010, ki izkazuje, da so bili prihodki realizirani bistveno slabše od pričakovanj. Milica Simonič Steiner, direktorica mestne uprave, poglavitni razlog vidi v dejstvu, da jim Služba vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko dolguje precej sredstev.

Prav tako so mestni svetniki s potrebno večino potrdili akte, ki so pomembni za projekt izgradnje nove umetnostne galerije. Vanjo bo investirala občina, pri tem pa naj bi ji z 10 milijoni evrov pomagalo Ministrstvo za kulturo. UGM bo samostojen del MAKS-a, ki ga gradi ZIM, občina pa ga bo najela.

V drugo je bil s strani mariborskega mestnega sveta potrjen sklep o ustanovitvi javnega zavoda Certus Maribor. Kot je znano, naj bi ta prevzel javne linijske prevoze v mestu (mestni avtobusni promet). Opozicija je zatrjevala, da se pri postopkih preveč mudi. Pomisleke pa je izražala tudi glede načrtovanih prihodkov novega zavoda.

Svetnice in svetniki so v drugem branju včeraj potrdili še spremembe statuta in poslovnika mestnega sveta.