Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Denar za selitev v Slovenijo
Programi za dvig kompetenc
Sanacija v Zalogu gre prepočasi
Na urgenco le nujni primeri
Regijska Gazela je Adria Dom
V Zalogu še vedno gori
V Beli krajini znižujejo odpadke
13. julij – črn dan na Dolenjskem
Prvi festival slovenske potice
Nič več mimo vrste
Teden humanosti in prostovoljstva
Centri za socialno delo po novem
12345678910...
Po TOM-u zdaj M-TOM
Datum:1.3.2011 16:30:23
V Mokronogu na pogorišču starega podjetja nastalo novo

Mokronog
V Mokronogu so dobili novo podjetje.

Nekdanji delavci TOM-a iz Mokronoga niso stali križem rok. Na pogorišču svojega nekdanjega podjetja so ustanovili novo podjetje M-TOM. To zaenkrat zaposluje 10 ljudi, ki že izdelujejo sedežne garniture, za katere so kupci plačali avanse prejšnjemu podjetju, pa jih niso dobili, saj je šlo podjetje decembra v stečaj in brez dela je ostalo 150 ljudi. S tem poslom so sicer zgubili avans, so si pa povrnili zaupanje nekdanjih kupcev, ki so v večini že dobili avansirano pohištvo in so ga z veseljem do konca poplačali, je povedal direktor novega podjetja Dušan Skerbiš.

Pojasnil je še, da je del nekdanjih TOM-ovih delavcev združil moči in znanje z namenom, da ponovno oživijo proizvodnjo sedežnih garnitur in delajo to, kar najbolj znajo. V najem so vzeli 300 m2 proizvodnih prostorov v nekdanjem TOM-u, kjer že izdelujejo sedežne garniture za znane kupce, je zadovoljen Skerbiš. Poudaril pa je, da M-TOM ni pravni naslednik nekdanjega TOM-a.

Sicer pa so njihovi načrti optimistični, pričakujejo pogodbo z Lesnino in Mercatorjem, s čimer bodo razširili svojo proizvodnjo po Sloveniji in širše. Kupce želijo prepričati, da lahko v roku 30 do 45 dni izdelajo kvalitetno sedežno garnituro in jo pripeljejo v vsak slovenski dom.

Če jim bo uspelo skleniti pogodbo tudi z novomeško Adrio, za katero so delali že kot delavci TOM-a, pa bi lahko zaposlili od 20 do 30 ljudi.
Dušan Skerbiš, direktor M-TOM-a
PRENESI DATOTEKO
o načrtih in željah novega podjetja