Quantcast
Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Denar za selitev v Slovenijo
Programi za dvig kompetenc
Sanacija v Zalogu gre prepočasi
Na urgenco le nujni primeri
Regijska Gazela je Adria Dom
V Zalogu še vedno gori
V Beli krajini znižujejo odpadke
13. julij – črn dan na Dolenjskem
Prvi festival slovenske potice
Nič več mimo vrste
Teden humanosti in prostovoljstva
Centri za socialno delo po novem
12345678910...
Posvet o univerzi
Datum:26. 03. 2014 10:16:30
Kaj bo Univerza v Novem mestu ponudila gospodarstvu

 Dr. Janez Usenik
Dr. Janez Usenik

Več kot 20 let člani DAP – Dolenjske akademske pobude vlagajo napore in si prizadevajo za ustanovitev univerze v Novem mestu, elaborat zanjo je že v državnem zboru, in ves čas tudi izpostavljajo tesno povezavo s potrebami gospodarstva v regiji, je znova poudaril predsednik DAP dr. Janez Usenik.

Danes pripravljajo že četrti posvet za ustanovitev univerze za jugovzhodno regijo, na katerem bodo poskušali odgovoriti, kaj lahko bodoča univerza ponudi gospodarstvu, ne kaj lahko gospodarstvo ponudi univerzi. Na posvet so tokrat povabili Majdo Androjna, direktorico Duropaka iz Brestanice, Japca Jakopina, ustanovitelja podjetja Seaway, in Vojteha Leskovška z Inštituta za kovinske materiale in tehnologije. Kot je dejal Usenik, namenoma niso povabili gospodarstvenikov iz Novega mesta, ker želijo dokazati, da univerza v Novem mestu ne bo neka lokalna institucija, ampak bo prepoznavna univerza podonavske regije.

Posvet na temo „Kaj bo univerza v Novem mestu ponudila gospodarstvu in regiji" bo danes, pričel se bo ob 16. uri, v Hiši kulinarike in turizma na novomeškem Glavnem trgu.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del