Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Požar je v celoti uničil hlev
V Begunjah na Gorenjskem Festival A..
V Ljubljani nov Prekmurski trg
Šest blok od sobote ne obratuje
Lekarna pri bolnici v prenovo
Dober odziv na Ptuju
Nova stanovanja v Celju
Policisti ugotovili 67 kršitev prom..
Foto kotički v Velenju
Wake žičnica na Šmartinskem jezeru
V Ljubljani je prvo pametno košarka..
Ribniški Grajski večeri
12345678910...
Tek s Primožem Kozmusom
Datum:28.6.2013 5:58:42
Ta vikend vrhunec festivala »Brežice, moje mesto«

 Tek s Primožem Kozmusom 2012
Tako so tekli lani. (Foto: Agencija Kozmus)

Že od prejšnjega petka se vrstijo prireditve, katerih namen je oživitev mestnega jedra. Vrhunec dogajanja bo danes, jutri in v nedeljo. Današnji večer prinaša ob 21. uri koncert izjemnega Perpetuum Jazzile, za njim pa še nastop skupine M2.

Jutrišnji dan bo še posebej zanimiv, saj bo živahno skozi ves dan. Dopoldne bo na grajskem dvorišču odprta grajska tržnica starin, organizirana bosta dva vodena ogleda po galeriji. Dogajanje bodo popestrili Kranjski komedijanti – lajnarji, za kulinarično ponudbo pa bodo poskrbeli Društvo kmečkih žena in drugi izdelovalci domačih dobrot.

Večer bo športno naravnan – v sklopu festivala bo že 3. tek s Primožem Kozmusom. Potem ko so dvakrat tekli ob petkih, so tokrat tek prestavili na soboto, da se bodo lahko priključili tudi študenti in vsi tisti, ki v petek zvečer še niso prosti, je povedala Katja Kustec iz Agencije Kozmus. Prvi tek se bo začel ob 19. uri za otroke do 12 let starosti, je brezplačen, tekli bodo na 400 m. Ob 20. uri pa bo še tek za vse ostale in sicer na dve razdalji – 3,5 in 10,5 km, potrebna je predhodna prijava štartnine na spletni strani agencije. Čeprav so tek poimenovali po našem zlatem olimpijcu, ga lani ni bilo zraven, letos pa se bo zagotovo pridružil tekačem. Po športnem sledi še zabavni del sobotnega večera – z Nino Pušlar ter Bajago in Instruktori.

Zadnji dan v nedeljo se bo dogajanje najprej preselilo na Boršt, kjer bodo adrenalina željni lahko uživali na vodi. Festival pa se bo zaključil v nedeljo zvečer v gradu Brežice z gledališko predstavo »Passion de Pressheren« v izvedbi odličnega Andreja Rozmana Roze.

Vsi dogodki so brezplačni razen nedeljske gledališke predstave.