Quantcast
Radio1_v_zivo


POSAVJE
DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Posavci zbrali denar za mamograf
Brežiška HE že obratuje
Prvič v novo šolo in vrtec
Za FB-umor več kot 20 let zapora
»FB umor« spet na sodišču
Sojenje za »FB umor«
V Sevnici odpirajo bazen
Zastoji na Obrežju
KONČNO – odlagališče!
Civilna zaščita je nepogrešljiva
NEK se je sama ustavila
Skoraj ob življenje zaradi kletvic?
12345678910...
Turinek ima novo službo
Datum:16. 08. 2012 12:19:47
Priljubljeni župnik Janez Turinek spet v Posavju

 Župnik Janez Turinek
Župnik Turinek je včeraj daroval slovesno mašo s procesijo v Koprivnici, kjer je Veliki šmaren tudi farni praznik.

"Prihajam nazaj v posavski raj". To je pred kratkim na svoji facebook strani objavil župnik Janez Turinek, ki je lani ob tem času sicer na svojo željo zapustil svoji dve fari Artiče in Sromlje in odšel na študij v Pariz. Žal se je tam srečal z razmerami, s katerimi se ni mogel sprijazniti, in se je predčasno vrnil v Slovenijo.

Artičani so takoj stopili v akcijo, da bi se lahko vrnil v Artiče. Turinek je namreč prišel v to župnijo po pedofilski aferi prejšnjega župnika Karla Jošta in s svojim delom in življenjem je faranom znova pokazal pot v cerkev in k Bogu, saj je bila vera med ljudmi že zelo omajana. Toda ne celjski škof Stanko Lipovšek ne Bog nista uslišala prošenj in molitve mnogih artiških faranov, od otrok do starejših, da bi se priljubljeni župnik vrnil v Artiče, kjer je začel z obnovo starega župnišča, z urejanjem igrišča, imel pa je še veliko drugih načrtov. Skoraj leto dni je preživel malo tu malo tam, brez stalne župnije, čeprav duhovnikov primanjkuje in je marsikatera župnija brez njega.

Ker se vsako leto na Marijin praznik 15. avgusta zgodijo nekatere premestitve duhovnikov, je tudi Turinek končno dobil svojo župnijo in sicer Senovo s soupravljanjem župnije Koprivnica. Dotedanji župnijski upravitelj obeh župnij Marko Magdič se je namreč želel vrniti v svojo škofijo v Prekmurje. Artičanom zdaj ostaja upanje, da jih bo njihov priljubljeni župnik lahko večkrat obiskal in oni njega ter se morda čez nekaj let le vrnil "domov", kjer ga čaka "njegova hiška" in mnogi še neuresničeni načrti.


© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del