Radio1_v_zivo


DOLENJSKA IN BELA KRAJINA
VRHNIKA - BREZOVICA
GORENJSKA
LJUBLJANA
CELJE
MARIBOR
OBALNO-KRAŠKA REGIJA
NOVA GORICA
RIBNICA - KOČEVJE
POSAVJE
LITIJA
VELENJE
POMURJE
PTUJ
ZADNJE NOVICE
Večerja z razgledom na stolpu Vinar..
V BTC-ju že stoji označevalni stolp..
Murska Sobota bo konec avgusta v zn..
Obnova poti
Vandalizem v Kočevju
V Litiji Festival Slovo poletju bo
Načrtni ukrepi za boljši zrak
Jubilej Slovenskega planinskega muz..
Huda nesreča
Nove kolesarske poti v Celju
Prva zelena streha v Kranju
Na Kongresnem trgu Letni Kinodvor
12345678910...
Velenje spet nagrajeno
Datum:13. 10. 2011 11:31:03
Mestna občina Velenje je ponovno med najboljšimi

velenje
Velenje je že šestkrat prejelo prvo nagrado za urejenost, vsa druga leta pa je bilo uvrščeno na drugo ali tretje mesto.

Mestna občina Velenje je tudi letos v sodelovanju z Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško sodelovala na natečaju energetske učinkovitosti En.občina 011, ki ga od lani pripravlja portal Energetika.NET. Namen natečaja je izboljšanje stanja na področju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov. Skupno se je letos na natečaj prijavilo 10 slovenskih občin, razvrščenih v tri skupine (male občine, srednje občine in mestne občine). Med mestnimi občinami je bila Mestna občina Velenje kot najučinkovitejša občina izbrana že drugo leto zapored.

Mestna občina Velenje je tudi prva slovenska občina, ki je kot podpisnica Konvencije županov Evropski komisiji posredovala dokument Trajnostni energetski akcijski načrt. Konvencija županov je pobuda Evropske komisije, ki združuje evropske župane v trajno mrežo in je odgovor mest na globalno segrevanje. S podpisom Konvencije županov se lokalne oblasti zavezujejo, da bodo dosegle cilj zmanjšanja emisij CO2 za 20 odstotkov do leta 2020.

Mestna občina Velenje je bila znova uspešna tudi v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna, ki ga Turistična zveza Slovenije pod častnim pokroviteljstvom predsednika Danila Türka organizira že dvajsetič. Med večjimi mesti je Velenje tokrat osvojilo drugo mesto. V kategoriji Mladinska prenočišča v sklopu mladinskih centrov pa je tretje mesto zasedel Mladinski center Velenje, v sklopu katerega deluje tudi Mladinski hotel, ki so ga v Velenju v prenovljenem bivšem dijaškem domu odprli septembra lani. Med zdraviliškimi kraji je tretje mesto osvojila bližnja Topolšica.