Quantcast
Radio1_v_zivo


HUDE POSLEDICE neurja: zaprte ceste, zaliti prostori, preusmerjeni leti...
Slovenija | 16. 9. 2022 7:04
Dežja še ni konec, vode bodo še naraščale.
Ključne besede:     neurje    strele    poplave    gasilci    Ljubljana    Kobarid
Foto: Urban Stražišar

V večjem delu Slovenije bo zjutraj še vedno deževalo, najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na Goriškem in ob morju pa okoli 20 stopinj Celzija. Čez dan bo oblačno in deževno. Predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte, nekatere lahko močnejše. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem do 24 stopinj. 

Naraščanje rek po Sloveniji se bo s krajšimi prekinitvami nadaljevalo še danes in v soboto, ob predvidenih padavinah lahko predvsem na območju zgornjega Posočja, Idrijskega, Cerkljanskega, Polhograjskega in Škofjeloškega hribovja poplavijo hudourniki in manjši vodotoki.

V Ljubljani zaliti prostori Narodne galerije, eksponati na varnem

Glede na podatke uprave za zaščito in reševanje je v občini Ljubljana meteorna voda včeraj zalila več garaž, podhodov, kletnih in stanovanjskih prostorov, skladišč in poslovnih prostorov. Meteorna voda je zalila tudi prostore osnovne šole in vrtce, lekarne ter narodno galerijo. Kot so po poročanju Televizije sporočili iz galerije, so vse umetnine na varnem, ogled razstav pa do ponedlejka ne bo mogoč. Udar strele je zanetil požar na ostrešju stanovanjskega objekta. Zaradi padavin so včeraj morali zapreti cesto Ljubljana-Zalog, saj je bilo na podvozu pod železniško progo poplavljeno cestišče. Zalit pa je bil tudi podvoz pri Tivoliju. Včeraj v popoldanskih urah je neurje z močnimi nalivi zajelo tudi občino Kobarid. Meteorna voda je zalila več stanovanjskih objektov in lokalov, sprožilo se je več zemeljskih plazov. V Spodnji Idriji je metorna voda zalila skladiščne prostore podjetja Hidria. Težave je vreme povzročilo tudi drugod, od Trbovelj, Celja do Divače. Težave so po poročanju nekaterih medijev imeli tudi na letališču Brnik, kjer so morali tri letala preusmeriti v Italijo.

 
Foto: Gasilska enota Kobarid

Zaradi zemeljskega plazu je zaprta cesta Kobarid–Bovec pri Srpenici in cesta Trojane–Izlake zaradi vode na vozišču in nanosa materiala. 

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del