Quantcast
Radio1_v_zivo


Anamarija Lampič presenetila s svojo odločitvijo in jo danes javno potrdila! Sprva so mislili, da se šali
Zanimivo | 16. 5. 2022 10:49
Lampičeva zapušča tek na smučeh in odhaja v biatlon - naučiti se bo morala streljanja
Ključne besede:     Anamarija Lampič    tek na smučeh    biatlon    sprememba    novost    šport    novo
Foto: Anamarija Lampič, Instagram

Ena najboljših šprinterk v teku na smučeh Anamarija Lampič bo spremenila športno panogo in se podala v biatlonske vode. To je potrdila na današnji novinarski konferenci in dejala, da ne bo več tekačica na smučeh ter je čas za spremembe. Slovenski smučarski tek bo z odhodom Lampičeve veliko izgubil, saj je bila zadnja leta prvo orožje slovenske reprezentance. Praktično ni bilo druge tekmovalke ali tekmovalca, ki bi se lahko boril za najvišja mesta.

Razkrila je, zakaj se je odločila za takšno potezo in dejala, da je že od leta 2021 naprej razmišljala o spremembi in o tem, da bi šla v biatlonske vrste.

Po ponesrečenem olimpijskem nastopu v Pekingu v šprintu je namreč 26-letnica dejala, da se bo morda v prihodnje preizkusila v kakšnem drugem športu. Če se je takrat morda še šalila, so pred dnevi njene napovedi postale realnost.

''Priznala bom, da vedno bolj razmišljam o tem, ampak za zdaj sem še v teku na smučeh. Puščam si odprta vrata. Ni nujno, da bom do 35. leta v teku na smučeh. To nikakor ne. Včasih je treba poskusiti tudi kaj drugega.''

Zaveda se, da ne bo lahko in se bo morala naučiti streljati, nekaj stvari bo spoznala čisto na novo. Pravi, da je sposobna garati za nov cilj, če si to zada.

''Če ne bi verjela, da mi lahko uspe, se za ta korak ne bi odločila,'' je povedala Lampičeva in se zahvalila vsem, ki so ji stali in ji še stojijo ob strani na njeni športni poti.

Med drugim v zadnjem intervjuju za Siol.net ni skrivala nezadovoljstva nad pogoji, ki jih je imela v primerjavi z ostalimi reprezentancami. ''Počasi imam že dovolj, da si na tako visoki ravni in moraš vseskozi nekaj reševati in prositi na kolenih. Čas je, da se pred Planico dogovorimo, ali se bomo šli profesionalizem ali turizem,'' je pred dvema mesecema razlagala novinarjem Siola v pogovoru. Očitno s Smučarsko zvezo Slovenije ni našla skupnega jezika, zato se je odločila, da bo v prihodnji sezoni tekmovala s puško na hrbtu, v biatlonu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del