Quantcast
Radio1_v_zivo


Najstnica umrla v svoji sobi! Mama je pod njo našla nekaj, kar uporabljamo vsakodnevno vsi - a ne na takšen način
Žalostno | 13. 5. 2022 8:09
Vdihovala nevarne hlape aerosola iz deodoranta in umrla
Ključne besede:     deodorant    smrt    najstnica    spalnica    sprej    vdihavanje    strup    šok    tragedija
16-letnica je vdihovala nevarne hlape aerosola iz deodoranta.

Truplo 16-letne Brooke Ryan je našla na tleh njene sobe njena mama v Južnem Walesu v Avstraliji, in sicer v začetku februarja. Ležala je z obrazom obrnjena navzdol, pod njo pa je bila pločevinka deodoranta in brisača. Brooke, ki je bila nadarjena športnica, je umrla zaradi srčnega zastoja, potem ko so po raziskavah ugotovili, da je vdihovala nevarne hlape aerosola iz deodoranta.Mama Anne Ryan je za javnost spregovorila o smrti svoje hčerke in opozorila druge starše na nevarnosti zlorabe deodorantov in da naj bodo pozorni na svoje otroke pri uporabi le teh. Za časnik Sydney Morning Herald je povedala: ''Ko se zbudim, pomislim nanjo, ko grem spat, pomislim nanjo ... Vsak dan je nočna mora! Bila je čudovito dekle z zlatim srcem. Zelo jo pogrešam in vem, da bi bila popolnoma uničena, če bi vedela, kakšen negativen vpliv je imela njena smrt na toliko ljudi.''Ryanova sicer meni, da je njena hčerka umrla zaradi sindroma nenadne smrti - zaradi smrčanja, čeprav poročilo še ni bilo objavljeno. Hkrati pa si zdaj prizadeva, da bi bilo na nalepkah deodorantov jasno navedeno tveganje vdihavanja aerosolov.

Anne je povedala, da se je njena hčerka borila s tesnobo, zlasti med pandemijo, čeprav je bila odločena, da bo premagala izzive, s katerimi se je soočala. Želela je postati odvetnica, fizioterapevtka ali kozmetičarka, bila pa je tudi navdušena športnica. 

Mama je mislila, da ji gre nabolje in ni imela za mar, da se dekle še vedno bori z depresijo ter se na skrivaj ''ubija''.V odročnem mestu v Queenslandu je inhaliranje hlapov deodorantov postal tako velik problem, da so tri večje trgovine, Coles, Kmart in Woolworths, lani svoje deodorante postavile v zaklenjene vitrine, poroča Mail Online.

Trdijo, da so bili otroci, stari komaj sedem let, že zasvojeni z njuhanjem iz pločevink - tudi pločevink z barvami, ki so vsebovale peroksid in ostalih sredstev za lase.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del