Quantcast
Radio1_v_zivo


Mislila, da se zdravniki hecajo - saj to, kar držita pred sabo, je noro! Ne moreta verjeti, da se jima je to res zgodilo
WOW | 27. 4. 2022 9:07
Dekle je mislilo, da je neplodno, nato pa je zanosilo ... Izvedela, da pod srcem nosi pet otrok
Ključne besede:     par    zanositev    petorčki    ultrazvok    šok    rojstvo    nosečnica    ljubezen    neplodnost
Rekli so ji, da ne bo mogla imeti otrok, nato pa izvedela, da je zanosila in rodila 5 otrok - ena deklica je umrla

Zakonca 23-letna Hannah in 24-letni Jacob Merton sta želela zgodaj postati starša, a sta se bala, da jima ne bo uspelo, po tem, ko so Hannah zdravniki rekli, da je neplodna. Preden bi odšla na zdravljenje in umetno oploditev, so ji predpisali zdravila, ki bi ji pomagala pri ovulaciji, a so ji rekli, naj ne upa preveč. Začela jih je jemati in po treh letih se je zgodil čudež ter je zanosila. V 5. tednu nosečnosti pa je na ultrazvoku izvedela novico, da pod srcem ne nosi enega, ampak kar pet otrok. 

''V tistem trenutku nisem vedela, ali prav slišim ali ne. Občutila sem vsa možna čustva tega sveta, bila sem presrečna, a hkrati prestrašena.''V 25. tednu nosečnosti, pa so jo 5. marca odpeljali v bolnišnico. Otroci so na svet prišli s carskim rezom, in sicer 15 tednov prezgodaj. Zdravniki so bili zaskrbljeni za njihovo zdravje, saj so bili majhni in vsak od njih je tehtal manj kot 2 kilograma. Odpeljali so jih na intenzivno nego in jih priključili na aparate, ki so jih ohranjali pri življenju. ''Ko sem jih prvič videla, sem bila šokirana, prestrašena in navdušena hkrati. To je bila ljubezen na prvi pogled, vendar je bilo tako strašljivo, ko sem jih videla priključene na toliko različnih cevk, monitorjev in žic,''
se spominja Hannah.

Po treh dneh pa sta se morala starša posloviti od ene novorojenčice, ki sta jo poimenovala Meredith. Imela je hudo možgansko krvavitev in umrla. 

Preostali štirje novorojenčki, deklici Philomena in Evangeline ter dečka Gideon in Elliot, pa so morali različno dolgo časa preživeti na oddelku za intenzivno nego in terapijo.Hannah in Jacob sta malčke vsak dan obiskovala v bolnišnici, kjer so se borili za življenje - Gideon je celo utrpel kolaps pljuč in je bil dolgo časa na respiratorju.

Pri petih mesecih pa so Philomena, Evangeline in Elliot končno lahko prišli domov, Gideon pa je ostal v bolnišnici, saj je imel težave z dihanjem in traheostomo. Ena od deklic pa ima cerebralno paralizo.

Pred kratkim so otroci praznovali 2. rojstni dan in kljub temu, da je skrb za štiri otroke zelo zahtevna, Hannah pravi, da tega ne bi zamenjala za nič na svetu.''Skrb za štiri otroke je res zelo zahtevna, velikokrat je pri nas doma vse umazano, nenehno čistim, pospravljam, saj zna biti na trenutke v naši hiši zelo kaotično in glasno. A to, da si lahko starš, je nekaj najlepšega''.


Toda mlada starša sta se z izzivom spopadla in pravita, da jima je ta kaos v veselje.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | | Seznam predvajanih del