Quantcast
Radio1_v_zivo


Belinka izziva Klepača in Gustinčiča!
Nagrajujemo | 6. 5. 2022 17:00
Poslušaj Radio 1 za novo dogodivščino z Belinko. Belinka - vse za les.
Ključne besede:     Belinka    izzivi    mizica    les
Belinka izziva Klepača in Gustinčiča!

Pri Belinki pravijo, da lahko iz odpadnega lesa, ki ga ponovno uporabimo naredimo številne uporabne stvari. Tudi takšne za veliko zabave in kakšen poseben izziv.

Lansko leto so tako iz Belinke Roberta Roškarja izzvali, ali mu bo uspelo narediti splav iz že uporabljenega lesa in priti čez jezero? Spomnimo se zabave ob sestavljanju splava in še bolj ob nerodnem veslanju Roberta ob tem izzivu, ki mu ga je na koncu uspelo opraviti.

In pri Belinki so se tudi letos odločili, da postavijo nov izziv. Tokrat izzivajo Tomaža Klepača in Iztoka Gustinčiča, voditelja popoldanskega programa KinG. Nalogo jima bosta dali dve dekleti, ambasadorki Belinke, Wood & Blonde: Ana in Eva, ki spodbujata reuporabo zavrženega oziroma rabljenega lesa. Belinka v sodelovanju z njima ohranja še tesnejši stik z najnovejšimi trendi v zaščiti, ohranjanju in reuporabi lesa.

Ana in Eva sestavljata duo Wood & Blonde, ki sta svojo ljubezen do lesa spremenili v pravo zgodbo o uspehu. Pod blagovno znamko Wood & Blonde ustvarjata dekorativne dodatke za dom iz odpadlega lesa. Duo sta tudi Tomaž in Iztok. Njuna naloga pa bo tokrat prav posebna. Iz kosa debla morata narediti lepo moderno mizico!

V tem tednu tako spremljamo pot od izbire debla, do tega, kako se Iztok in Tomaž ob pomoči Ane in Eve lotita njegove obdelave, pa vse do končnega izdelka.

In si predstavljaš, da bi lična mizica, katero izdelavo spremlja cela Slovenija, na koncu pristala v tvoji dnevni sobi ali spalnici? Ja, to se lahko zgodi. Prijavi se in pošlji SMS na 051 300 300 s ključno besedo BELINKA. Vsak dan pokličemo poslušalca, ki ga čaka Belinkino vprašanje v povezavi z lesom in njegovo uporabo. Če odgovoriš pravilno si v petkovem žrebanju za najbolj znano mizico v Sloveniji ;)

Poslušaj Radio 1 za novo dogodivščino z Belinko. Belinka - vse za les.Iztok Gustinčič in Tomaž Klepač sta se v Cerknici lotilia izziva z lesom ter pokazala, da se ga da obnoviti, in sicer le, če imaš pri roki kakovostne stvari - za to pa so poskrbeli Belinkini izdelki za obnovo lesa. S pomočjo Ane, ambasadorke Belinke (Wood & Blond) jima je uspelo obnoviti les in na koncu sta svoj izdelek tudi ponosno pokazala ;)

Fotogalerija: KinGa sta se skupaj z ambasadorko Ano lotila izziva in obnovila les! (6 slik)

Oglejte si galerijo slik
Skrb za les je naša strast. Zato so naši izdelki z vsako generacijo bolj prijazni uporabnikom in okolju. V Belinki želimo delovati trajnostno. V skladu s tem vodilom smo oblikovali tudi naše usmeritve v okoljski politiki. Svojo odgovornost do okolja in narave izražamo tudi kot pobudniki aktivnosti in projektov, ki promovirajo vrednote pozitivnega odnosa do lesa, povezovanja ljudi z naravo in spodbujanja zdravega in ekološkega načina razmišljanja. Naš najnovejši trajnostni projekt je gibanje za ponovno uporabo starega lesa, ki smo ga poimenovali #reuporabi.

Les je skoraj brezčasna surovina, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in (re)uporabimo. V Belinki bomo z vami delili dobre zgodbe s pomočjo Belinkine skupine ambasadorjev, ki spodbujajo reuporabo zavrženega oziroma rabljenega lesa. Belinka v sodelovanju z njimi ohranja še tesnejši stik z najsodobnejšimi trendi v zaščiti, ohranjanju in reuporabi lesa. S tem pa tudi trajnostnega razvoja okolja v katerem živimo in planeta na katerem bivamo.

Za blagovno znamko Wood & Blonde stojita dve kreativni plavolaski, Ana in Eva, ki sta svojo ljubezen do lesa spremenili v pravo zgodbo o uspehu. Ana in Eva sta članici Belinkine skupine ambasadorjev, ki spodbujajo reuporabo zavrženega oziroma rabljenega lesa. Njuni prepoznavni izdelki so čudovite mizice in okrasni uporabni štori. Vsak njun izdelek je ročno obdelan in unikaten.

Belinkin ambasador, oblikovalec Gašper, ki je svojo blagovno znamko poimenoval Mosaico, se je ustvarjanja pohištva lotil iz ljubezni do ročne obdelave lesa. Svojo dejavnost je začel povsem ljubiteljsko, kmalu pa je povpraševanje po njegovih izdelkih tako zraslo, da se je dela lotil poklicno. Gašper prisega le na les najvišje kakovosti, pri svojem delu pa uporablja tudi že uporabljen les.

Pravila za sodelovanje
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del