Quantcast
Radio1_v_zivo


Ob njenem rojstvu je osebje v porodniški sobi obnemelo - ko so videli obraz dojenčice, so pomislili na najhujše
Starševstvo | 29. 1. 2022 9:11
Mamica se je ustrašila da je znamenje rakovo, a so jo potolažili, da ni strahu za paniko
Ključne besede:     deklica    obraz    madež    znamenje    rojstvo    posebnost    Natalie    kožno znamenje
Deklica se je rodila z velikim črnim madežem na obrazu, bili so v skrbeh, da ni rakovo

Lacey Jackson (35) je štiri leta nazaj rodila deklico Natalie. Bila je čisto zdrava, a ko jo je prvič dobila v naročje, je zagledala na njenem obrazu velik črn madež.  Prestrašila se je, da je kaj narobe, za trenutek pa so v skrbeh postali tudi zdravniki, saj bi lahko bilo znamenje rakovo.''Spominjam se, ko sem jo prvič zaslišala jokati. Imela sem carski rez in ko jo je medicinska sestra dala k meni, sem zagledala njen obraz. Vseeno mi je bilo kakšen je, saj sem videla samo njen prelepi obrazek, ki se je skrival pod ogromni madežem. Srečna sem bila, samo, da je z njo vse v redu,''
se spominja Lacey.Čez čas so jo zdravniki vseeno podrobneje pregledali, da bi se prepričali, da ne gre za kožnega raka in potrdili, da ni strahu za paniko. Gre samo za veliko kožno znamenje, ki pa morda na prvi pogled res ni videti ''najlepše''.

Lacey si je oddahnila. Nato so zdravniki predlagali, da bi lahko čez nekaj let obiskala operacijo, da ji znamenje odstranijo. Starša sta se odločila, da ne in da je znamenje nekaj, kar je del nje in jo dela posebno. 

Ko sta svojo mlajšo sestrico spoznala tudi bratca Elliot in Devin, ki sta velika oboževalca Batmana, sta ji takoj dala vzdevek in rekla, da je videti kot super junakinja. Sta jo pa vseeno odpeljala še k enemu specialistu za kožne bolezni, da bi se res prepričala, da ji madež ne povzroča težav z vidom in da ni kaj hujšega. Dobila sta potrdilo, da je z njo vse v redu.

Zavedata pa se, da znajo biti otroci v vrtcu in kasneje v šoli nesramni ter se iz nje norčevati. Upata, da ne bo prišlo do tega in bo priljubljena deklica, brez, da bi jo sodili po tem, kako je videti njen obraz. Zaenkrat Natalie nima težav s sovrstniki in so jo vsi lepo sprejeli, tudi sama se še ne počuti drugačne. 10. januarja letos je praznovala štiri leta, starša pa pravita, da je vesela ter vedno nasmejana deklica. Znamenje je počasi začelo spreminjati barvo in obliko. Ni več tako črno kot na začetku, ampak se je spremenilo v bolj rdečkaste barve. Morda bo čez čas izginilo, a zdravniki pravijo, da nikoli v celoti.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del