Quantcast
Radio1_v_zivo


VELIK PREOBRAT V PRIMERU ĐOKOVIĆ: Sodnik zahteval, da ga izpustijo, zdaj pa se je situacija spremenila!
Izredna novica | 10. 1. 2022 9:40
Đokovića so po dolgi razpravi aretirali
Ključne besede:     Novak Đoković    Avstralija    sodnik    zahteva    odločitev    tenis    
Sodnik preklical odločitev in zahteval, da Đokovića nemudoma izpustijo na prostost

Saga s srbskim teniškim zvezdnikom Novakom Đokovićem se očitno še ni zaključila.

Đokovićevi odvetniki so zveznemu sodišču predstavili svoj primer, s katerim se je sodnik Anthony Kelly strinjal, zdaj pa je prišlo do velikega preobrataSojenje se ni zaključilo s preklicom odločitve vlade in zahtevo, da Đokovića v roku tridesetih minut izpustijo na prostost, temveč naj bi ga celo aretirali.

Oblasti so odločen, da bodo Đokovića za vsako cene izgnale iz države, zato so ga kljub odločitvi sodišča znova aretirali. Navedbe o sinovi ponovni aretaciji je za The Pavlovic Today potrdil njegov oče Srđan Đoković.

Đokovićevi odvetniki že razmišljajo in tehtajo pravne možnosti, kaj narediti v naslednjem koraku. Trenutno dogajanje ni preveč rožnato in velika verjetnost je, da bo moral zapustiti Avstralijo. S tem bi propadel tudi njegov pohod na jubilejno deseto lovoriko v tej državi.


Kaj se je dogajalo nekaj ur nazaj pred aretacijo?

Đokovićev odvetnik Nicholas Wood sodniku Anthonyju Kellyju zagotovil, da je Novak storil vse, kar je bilo v njegovi moči, da izpolni zahteve vlade Avstralije za vstop v državo. Po njegovem mnenju je Novak popolnoma sledil navodilom avstralske teniške zveze in na njegovo trditev je sodnik obrambo vprašal: ''Kaj bi sploh lahko še storil?''

Sodnik je dejal, da je po njegovem mnenju zelo pomemben podatek tudi to, da je Đoković prejel potrdilo o prebolelosti od ''profesorja in izredno usposobljenega zdravnika''. Veljavnost tega potrdila so potrdile tudi relevantne oblasti v zvezni državi Victoria.Wood je še dejal, da je bil njegov klient med zaslišanjem ob vstopu v državo popolnoma zmeden in je oblastem na carini pokazal potrdilo, ki ga je pred potovanjem prejel od notranjega ministrstva Avstralije. Sodnik Kelley pa je dejal, da je bil Đoković med zaslišanjem od 4. ure zjutraj po lokalnem času do 7.42 zjutraj dejansko brez možnosti komuniciranja z zunanjim svetom. Tudi njegova prošnja, da mu oblasti omogočijo, da stopi v stik z avstralsko teniško zvezo in svojimi odvetniki, je bila takrat zavrnjena.

Odvetnik na vladni strani je dejal, da prosilcem za vizo ne smejo dovoliti, da postopek zavlačujejo, zato naj bi njegovo prošnjo za dodaten čas takrat zavrnili. Avstralska vlada je v dokumentih, ki jih je zveznemu sodišču poslala pred sojenjem, dodala, da je bila neprisotnost Đokovićevih svetovalcev brezpredmetna. Đokovićev odvetnik je odgovoril, da je ta trditev napačna.

Organizatorji turnirja, ki se bo začel 17. januarja, so sodišče zaprosili, da primer zaključijo pred torkom, saj v sredo nameravajo žrebati pare prvega kroga in posledično morajo vedeti, če bo Srbu dovoljeno sodelovanje na turnirju. 

Vir: 24ur.com
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del