Quantcast
Radio1_v_zivo


DRAMA ZA NOLETA: Iz Avstralije ga (še) niso deportirali, oboževalci zgroženi, kam so ga "vrgli"
Svet slavnih | 6. 1. 2022 9:07
Đokovićevi odvetniki so v zadnjem trenutku vložili pritožbo, da bi preprečili deportacijo
Ključne besede:     novak    djoković    nole    australian    open    tenis    cepljenje    covid    viza    letališče    prepoved
Nole pred letom v Avstralijo (Foto: Facebook)

Včeraj se je za srbskega teniškega zvezdnika Novaka Đokovića na letališču v Melbournu odvijala prava drama. Potem ko so ga avstralske mejne oblasti več ur zadrževale na letališču, so mu na koncu zavrnile vstop v državo. Sporočili so, da številka ena svetovnega tenisa ni uspel predstaviti ustreznih dokazov o izpolnjevanju pogojev za vstop.

Đokovićevi odvetniki so v zadnjem trenutku na zveznem okrožnem sodišču vložili pritožbo, da bi preprečili deportacijo. Sodnik je obravnavo primera prestavil na 18. uro po lokalnem času. Želi si, da bi zadevo obravnavali po hitrem postopku.Nole tako za zdaj ostaja v deželi Down Under, razen, če bi zvezna vlada zahtevala njegovo takojšnjo deportacijo. Sodnik se bo najprej moral odločiti, ali zadrži Đokovićev izgon do dokončne presoje glede upravičenosti, da vstopi v državo pod posebno zdravstveno izjemo. Sodni postopek bi se lahko zavlekel v naslednji teden in tudi dlje.

Đoković se trenutno nahaja v hotelu Park v predmestju Melbourna, ki se uporablja za namestitev tujcev, ki morajo ob prihodu v državo v obvezno karanteno. Hotel je bil sicer v zadnjem času prizorišče številnih izbruhov novega koronavirusa. Njegovi odvetniki so zaprosili, da bi igralca premestili v hotel s teniškim igriščem.
Nole, ki ne razkrije ali je cepljen, je v torek dobil potrjeno medicinsko izjemo dveh neodvisnih avstralskih zdravstvenih komisij, da lahko pride v Avstralijo in igra na prvem grand slam turnirju sezone.

Srb je odločitev objavil na družbenih omrežjih, kar pa je bila očitno velika napaka. Velik del avstralske javnosti se je obrnil proti njemu, češ da izjem ne bi smelo biti. Že pred pristankom letala je avstralski premier Scott Morrison zažugal Srbu, da mora predložiti nedvoumne dokaze, ali pa bo moral domov z naslednjim letalom.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del