Quantcast
Radio1_v_zivo


To je ZMAGOVALKA šova Slovenija ima talent! Ob njenem nastopu je številnim Slovencem zastal dih
Slovenija | 20. 12. 2021 6:17
15-letna zmagovalka Tajda se je vsega naučila preko gledanja posnetkov na spletu in navdušila Slovenijo
Ključne besede:     Tajda Korče    zmagovalka    SIT    Slovenija ima talent    umtenost    ples    
Foto: Facebook Slovenija ima talent

15-letna gimnastičarka Tajda Korče je zmagovalka 8. sezone šova Slovenija ima talent, ki je poleg zmage dobila tudi 50.000 evrov. Slovenijo in žirijo je navdušila s svojim umetniškim nastopom in neverjetno gibčnostjo, ki ti vzame dih. Svoj talent bi sama opisala, da je umetnost oz. igra telesnih gibov. 

Čas med globalno pandemijo in med zaprtjem države je zagotovo dobro izkoristila, saj priznava, da se je mojstrskega upogibanja telesa naučila kar sama doma, s pomočjo posnetkov na družbenih omrežjih in spletu. V šovu Slovenija ima talent si je želela nastopiti že dlje časa, a ni zbrala dovolj poguma. Za finalni nastop se je znova sama naučila nekaj novih elementov in dokazala, da se z močno voljo, da vse. Že tako zahtevni točki je dodala še nekaj rekvizitov in elementov, ki se jih je naučila posebej za finalni nastop. 

''Deklica moja, ti imaš tak talent, da se ti še sanja ne. Delaj na tem! Ti sodiš v svetovne cirkuse in na svetovne odre. Bravo, bravo, bravo! Obožujem te,'' je komentirala žirantka Ana Klašnja, vsi štirje žirantje pa so ostali brez besed in odprtih ust. Zadnji je komentar podal Branko: ''Potencialna zmaga danes na Talentih ne bo tvoj največji dosežek. Največji dosežek si ti sama. Čestitke.''

Po smrti očeta jo je mama dala v rejo - rejniška družina jo podpira

V medijih je tudi povedala, da prihaja iz rejniške družine, ki pa jo od vsega začetka tudi podpira. Ko je imela komaj šest let, ji je umrl oče in njena mama ni mogla več skrbeti za številčno družino, zato so jo dali v rejo. 

''Imam srečo, da je z menoj tudi moja sestra Petja, s katero se odlično razumeva. Sicer pa v rejniški družini, ki jo imam za svojo, živim še s sorojenci – sestro Laro ter bratoma Klemnom in Nikom. Slednji je star dvajset let in je najstarejši. Skupaj z rejnico sta me spremljala tudi na avdicije in v šov, kar mi res veliko pomeni,'' je povedala nekoč za revijo Lady.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del