Quantcast
Radio1_v_zivo


Pripravite se! Vremensko dogajanje bo danes ponoči burno - v teh krajih nevarnost poledice in žledu!
Uporabna vsebina | 8. 12. 2021 6:35
Sneženje bo intenzivno, saj bo večina padavin padla v obdobju 6 ur.
Ključne besede:     vreme    december    nevihte    sneženje    padavice    poledica    žled    sneg    nevarnost    napoved
Prihaja obilno sneženje - previdno na cesti!

Vreme se bo začelo spreminjati že danes popoldne, ko se bo po mrzlem in marsikje meglenem začetku dneva pooblačilo. Zahodne kraje bodo že kmalu po poldnevu zajele rahle padavine, ki se bodo do večera razširile nad vso državo, zato lahko pričakujemo intenzivnejše sneženje. Sprva bo dovolj hladno, da bo lahko nekaj snežink prineslo tudi v nižje dele Primorske, proti večeru pa se bo meja sneženja dvigala. 

V noči na četrtek bo vremensko dogajanje zelo burno 

Na meji med toplim in hladnim zrakom bodo v noči na četrtek in nato tudi še v četrtek čez dan nastajale močnejše padavine, ki jih bodo nato višinski vetrovi v pasovih nosili na sever države. Ker bo ozračje nestabilno, se bodo lahko razvile tudi posamezne nevihte.  

V razmeroma kratkem času bo marsikje v notranjosti Slovenije zapadlo od 10 do 20 centimetrov snega. 

Sneženje bo intenzivno, saj bo večina padavin padla v obdobju 6 ur. 

Marsikje nevarnost poledice in žleda - previdno!

Glavnina padavin nas bo dosegla v noči na četrtek, ko se bo čez naše kraje naprej pomaknila topla, kmalu zatem pa še hladna fronta. Ob topli fronti bo lahko sneg na jugu Slovenije prehodno prehajal v dež.

Ker pa bodo nižje še vztrajale negativne temperature, bo marsikje nastala poledica, ponekod lahko tudi žled. Na prehodu med Notranjsko in Primorsko, kjer bo plast toplega zraka v višinah najdebelejša, se lahko nabere tudi okoli dva centimetra debela plast ledu.V katerih krajih lahko pričakujejo največ snega?

Največ novega snega do četrtka zjutraj pričakujemo v Julijskih Alpah, lahko tudi okoli 0,5 m. Najobilnejše sneženje bo predvidoma zajelo tudi Gorenjsko, Koroško in osrednjo Slovenijo, kjer lahko do četrtka zjutraj zapade od 15 do 30 centimetrov snega, podobno veliko snega bodo, kot vse kaže, dobili tudi višji deli Notranjske in Kočevske. Padavine se bodo nato pomaknile na vzhod, ki pa ga bodo najverjetneje dosegle že precej oslabljene.

V četrtek zjutraj bo sneženje ponehalo, a marsikje le za kratek čas. Ozračje bo namreč nestabilno, zato bodo popoldne nastajale snežne plohe, lahko se bo razvila tudi kakšna nevihta.

Vir: 24ur.com in ARSO vreme
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del