Quantcast
Radio1_v_zivo


Testiranje je spet brezplačno
| 9. 11. 2021 12:54
Testiranje s hitrimi testi in cepljenje za koronavirus v Velenju
Ključne besede:     Testiranje    hitri testi    cepljenje    Velenje    Covid-19
Rdeča dvorana
V Rdeči dvorani se je spet mogoče brezplačno testirati na Covid-19.

Tudi v velenjski Rdeči dvorani poteka brezplačno testiranje s hitrimi testi, v Zdravstvenem domu Velenje pa izvajajo cepljenje proti koronavirusu.

 

Vlada je z Odlokom o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19 zaradi lažje dostopnosti testov ponovno predlagala financiranje testov iz proračuna države. Tako je testiranje z antigenskimi testi, ki poteka v velenjski Rdeči dvorani vsak delovni dan med 7.  in 14. uro, brezplačno.

 

Na testiranje s hitrimi antigenskimi testi lahko prihajajo osebe brez kliničnih znakov bolezni Covid-19. V primeru pozitivnega rezultata testiranja s testom HAG, testirano osebo napotijo na potrditveni test PCR. Oseba se mora na podlagi pozitivnega HAG testa umakniti v samoizolacijo in strogo upoštevati navodila NIJZ. Osebe, ki imajo klinične znake bolezni, morajo kontaktirati osebnega izbranega zdravnika, za njih je primeren samo PCR test.

 

V Zdravstvenem domu Velenje se je mogoče cepiti proti Covidu-19. Osnovno cepljenje je priporočljivo za vse osebe, starejše od 12 let. 

Te dni se veliko ljudi odloča za poživitveni odmerek (3. odmerek), ki ga oseba prejme po zaključeni osnovni shemi cepljenja za poživitev in podaljšanje zaščite po osnovnem cepljenju. Zdravstveni dom Velenje poživitveni odmerek priporoča za oskrbovance domov za starejše občane in drugih socialno-varstvenih zavodov, osebe stare 50 let in več ter posebej ranljive kronične bolnike ne glede na starost, družinske člane imunsko oslabljenih oseb, osebe z večjo poklicno izpostavljenostjo in osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi.

S poživitvenim odmerkom je možno cepljenje tudi za vse ostale osebe, stare 18 let in več. Glede na trenutno epidemiološko situacijo je poživitven odmerek za osebe, ki so osnovno cepljenje opravile z vektorskimi cepivi (AstraZeneca in Janssen), priporočljiv s presledkom vsaj dveh mesecev po osnovnem cepljenju. Osebe, ki so dokazano prebolele Covid-19, in so bile polno cepljene, poživitvenega odmerka ne potrebujejo.

 

V Zdravstvene domu Velenje (vhod pri garažni hiši, zunanje stopnišče v 1. nadstropje) cepljenje proti Covid-19 izvajajo po naslednjem razporedu: ob torkih med 8. in 12. uro (Pfizer), ob sredah med 8. in 12. uro ter 14. in 17. uro (Pfizer), ob četrtkih med 8. in 9. uro (Moderna) ter med 10. in 12. uro (Pfizer) in ob petkih med 8. in 12. uro (Pfizer).

 

Na cepljenje se ni potrebno predhodno naročiti. Tisti, ki se želijo cepiti, morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del