Quantcast
Radio1_v_zivo


Pred službo mu je rekla, da bo ostala doma, ker ima prehlad! Ko se je vrnil domov, se mu je sesul svet
Žalostno | 1. 11. 2021 4:29
Zdravniki so sprva celo dejali, da ni razloga za skrb in da se bo stanje izboljšalo - čez 5 dni je umrla
Ključne besede:     zakon    poroka    bolezen    smrt    prehlad    žena    bolnica    žalostno    tragedija    ljubezen    viroza    možganska kap
Dva meseca po poroki je zbolela in umrla

Saima in Mike Herz sta se po štirih letih razmerja odločila, da se poročita. Po poroki sta odšla na medene tedne na Mauritius in vse je bilo v najlepšem redu do dne, ko je Saima zbolela za navidez nedolžnim prehladom.

30-letnica se je prebudila z močnim glavobolom in bila prepričana, da se jo loteva gripa.
Obiskala je zdravnika, ta pa ji po pregledu predpisal recept za paracetamol. Dejal je, da ima le virozo, naj počiva, pije veliko tekočine in čim manj hodi med ljudi.


Saima je umrla dva meseca po poroki 

Dva meseca po poroki je izgubil ljubljeno osebo

In tako je Mike zjutraj odšel v službo, ona pa je ostala doma. Čez nekaj ur je prejel klic njene prijateljice, da je zelo slaba in se ne odziva. Odhitel je domov in mislil, da je doživela možgansko kap. Ni bila zmožna govoriti, niti hoditi, zato jo je odpeljal na urgenco.

24 ur je bila na intenzivni negi pod drobnogledom zdravnikov, ko so ugotovili, da ima hudo možgansko vnetje. Zdravniki so sprva celo dejali, da ni razloga za skrb in da se bo stanje izboljšalo. Mike je bil umirjen in upal na najboljše.

Čez 5 dni pa sledi preobrat. Začelo ji slabeti srce, možgani so ji počasi odmirali in pri življenju so jo ohranjali z aparati.

Saima je čez nekaj dni umrla, vzrok njene smrti pa je bil encefalitis, resno vnetje možganskega tkiva. Znaki pri obolelih so vročina, glavobol, krči, fokalni nevrološki znaki (motnje govora, hoje, motnje zavesti, koma). Če pa se pokažejo znaki vnetja možganskega tkiva lahko 30% ljudi umre, 50% preživelih pa ima trajne nevrološke ali psihiatrične posledice.


''Nisem mogel verjeti svojim očem,'' se spominja Mike, ko ga je še zadnjič pogledala in za vedno zaspala.

V preteklosti je izgubil že mamo in brata


V nekaj dneh je ostal brez ljubljene osebe in povedal, da to ni edina tragedija, ki jo je doživel v življenju. Leta 2002, ko je imel 12 let je bil z družino na potovanju v Afriki. Tam se jim je pripetila huda nesreča, kje sta umrla njegova mama in 9-letni brat. On in oče pa sta jo odnesla s hudimi poškodbami. Ta dogodek ga je popolnoma zlomil in dejal je, da ne bi prenesel, če bi mu še kdaj umrla ljubljena oseba. In ker nesreča nikoli ne počiva, se je to zgodilo nekaj mesecev nazaj.

Ob pomoči prijateljev se počasi sestavlja, a pravi, da njegovo življenje ne bo nikoli več isto in tega ne bo prebolel do smrti. Za vedno jo bo nosil v srcu.
© 2015 Radio Pro 1 d.o.o. | Design by Media Design | Splošni pogoji uporabe | Pravila komentiranja | Raba piškotkov | Za glasbenike | Pravila nagradnih iger | Volilna pravila | Seznam predvajanih del